Pääsiäisajan tilaisuuksiin pääsee seurakunnissa kattavasti myös etänä – Sektorimalli mahdollistaa isoimmissa kirkoissa yli 20 henkilöä

Pääsiäisenä kirkkoon voi tulla pienellä joukolla 20–60 henkilöä, kirkon koosta riippuen, tiedottavat seurakunnat. Käytössä on yhdessä Avin kanssa laadittu sektorimalli, jossa sovelletaan kokoontumisrajoituksia. Suunnitelmia muutetaan, jos koronatilanne heikkenee.

Jumalanpalveluksia voi seurata myös striimauksin seurakuntien YouTube-kanavilla, joissa on lisäksi pääsiäisvideoita ja konsertteja.

Osassa kirkkoja järjestetään hiljaisella viikolla iltaisin hartauksia tai rukoushetkiä. Kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään kaikissa Ylä-Savon kirkoissa järjestetään joka päivä jumalanpalveluksia lauantaita lukuun ottamatta. Sonkajärvellä vietetään myös lauantaiyönä pääsiäisyön messua joka alkaa kello 23.30.

Iisalmessa kuullaan pitkäperjantaina Pyhän Ristin kirkossa kello 15 G.B. Pergolesin Stabat Mater, jossa esiintyvät Eilamaria Leskinen ja Marjatta Airas soitinyhtyeen kanssa. Toisena pääsiäispäivänä 4. huhtikuuta klo 17 alkava tuomasmessu Kustaa Aadolfin kirkosta striimataan YouTube-kanavalle ja lähetetään suorana Radio Sandelsin taajuudella.

Kaupungin läpi voi kulkea hiljentyen Kohti pääsiäistä -kaupunkiseikkailulla, josta on versiot aikuisille ja lapsille. Seikkailun voi myös pelkästään kuunnella.

Lapinlahdella kirkko on avoinna palmusunnuntaista toiseen pääsiäispäivään joka päivä kello 13–19. Kirkossa on lasten ja nuorten tekemät pääsiäisalttarit. Isoa pääsiäismunaa voi ihmetellä kirkossa tai pihamaalla. YouTubessa voi hiljentyä Kohti Golgataa -iltamusiikin, viikkohartauden ja musiikkipainotteisen pääsiäishartauden parissa sekä kuunnella seurakunnan pääsiäistervehdyksen.

Pielavedellä järjestetään Hiljaisella viikolla kirkossa rukoushetkiä kello 19 maanantaista keskiviikkoiltaan. YouTube -kanavalla voi osallistua viikkohartauteen keskiviikkoisin.

Sonkajärven kirkossa esiintyy toisena pääsiäispäivänä 5. huhtikuuta Gospeliako vain? -lauluyhtye yhteisvastuukeräyksen merkeissä. Konserttia voi seurata myös YouTube -kanavalla, jossa julkaistaan lisäksipääsiäisvideoita.

Myös Varpaisjärven ja Keiteleen seurakunnissa voi kirkkoon tulla pienellä joukolla tai osallistua jumalanpalveluksiin YouTube -kanavalla.

Seurakuntien pääsiäisajan tapahtumat ovat verkossa osoitteessa ylasavonseurakunnat.fi/paasiainen. Seurakuntien verkkosivuilla on myös ohje pääsiäishartauden järjestämiseen kotona.

Etusivulla nyt

Luetuimmat