Koronavirukselle samasta lähteestä altistuneita on jo yli sata Iisalmessa – poliisi vapautti kiinniolleen naisen

Poliisi kuulusteli perjantaina naista, jonka tapaus on herättänyt valtakunnallista kohua. Kuulustelun jälkeen hänet päästettiin vapaaksi. Katja Kaikkonen

Asta Tenhunen

Poliisi on päästänyt vapaaksi iisalmelaisen naisen, jota epäillään koronaviruksen leviämisen takia terveyden vaarantamisesta Iisalmessa. Lisäksi häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Nainen oli terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa ja eristyksessä, jolla karanteenissa pysyminen varmistettiin viime maanantaista alkaen. Terveysviranomaiset purkivat määräämänsä rajoitukset perjantaina.

Sen jälkeen poliisi otti naisen lyhyeksi aikaa kiinni kuulusteluja varten. Nainen kuulusteltiin Iisalmen poliisiasemalla ja päästettiin sen jälkeen vapaaksi.

Poliisin mukaan esitutkinta jatkuu edelleen samoilla rikosnimikkeillä kuin tällä viikolla.

Viranomaisten mukaan naisesta epäillään alkaneen 19. helmikuuta alkaneella jaksolla tartuntaketju, jossa yli kymmeneltä ihmiseltä on todettu koronavirustartunta. Poliisin mukaan naisen kautta koronavirukselle altistuineita on tämän hetken tiedon runsas sata.

Terveysviranomaiset määräsivät naisen karanteeniin ja terveystarkastukseen, jossa tehtiin koronatesti. Karanteeni on yleensä 14 vuorokautta altistumisesta.

Poliiseja karanteeniin Iisalmen koronakohutapauksen vuoksi – nainen myös puri poliiseja

Joogasaliyrittäjä on nyt Iisalmen poliisiasemalla

Professori Matti Tolvanen: "Poliisin toimenpide Iisalmessa on suojannut useita ihmisiä" – terveyden yleinen vaarantaminen on hyvin vakava rikos

Joogasalin tartuntaketjun jäljittäminen on vielä kesken – Yhteydenottoja altistuneilta on tullut paljon, Ylä-Savon sote kertoo

Poliisi perustelee yläsavolaisen yrittäjän nimen ja kuvan julkaisua: "Ihminen itse ei halua kertoa mitään, emmekä tiedä, mitä muutaman päivän aikana on tapahtunut"

Nyt puhuu koronatartunnan saanut joogasalin asiakas: Varotoimista ei pidetty huolta, yrittäjä kertoi oireista ennen tuntia

Poliisi julkaisi koronakaranteenia rikkoneen nimen Iisalmessa – tekemisissä olleilta pyydetään yhteydenottoa

Joogasalin pitäjä viety pakkotestiin koronan takia Iisalmessa – poliisi epäilee rikoksista, yrittäjä kiistää

Iisalmen tartuntaketjussa todettu nyt jo kahdeksan koronavirustartuntaa – Tartuntaketjun selvitystyö on yhä käynnissä

Iisalmen yksityisellä joogasalilla tartunta ja useita altistuneita – "Ota heti yhteys tartunnanjäljitykseen"

Kommentoi