Poliisi julkaisi koronakaranteenia rikkoneen nimen Iisalmessa – tekemisissä olleilta pyydetään yhteydenottoa

Merike Sirelpuu avasi joogastudion Iisalmen Karjalankadulle runsas vuosi sitten. Jani Haanketo
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Itä-Suomen poliisi tutkii Ylä-Savossa tapahtunutta laajaa koronaviruksen altistumisketjua. Ketjuun liittyy Merike Sirelpuu -niminen iisalmelainen yrittäjä.

Sirelpuu on sekä yksityisen joogasalin että siivousalan yrittäjä. Poliisi pyytää kaikkia Sirelpuun kanssa 19.2.–1.3. välisenä aikana tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille, jotta tartuntaketjut ja mahdolliseet altistuneet saadaan jäljitettyä.

Poliisi julkaisi poikkeuksellisesti kuvan Sirelpuusta, jotta kaikki mahdolliset altistuneet voidaan tavoittaa.

Poliisi julkaisee poikkeuksellisesti kuvan Sirelpuusta, jotta kaikki mahdolliset altistuneet voidaan tavoittaa. Poliisi

Kuten Savon Sanomat ja Iisalmen Sanomat keskiviikkona kertoi, Sirelpuu toimitettiin maanantaina pakkokeinoin koronatestiin. Tapahtumasta on levitetty videomateriaalia muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Sirelpuu vastusti kiinniottoa ja tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Koronakaranteenimääräyksen rikkomista tutkitaan tällä hetkellä terveyden vaarantamisena ja Sirelpuu on terveysviranomaisten hallussa.

Jos olet ollut tekemissä Sirelpuun kanssa 19.2.–1.3.2021 välisenä aikana, ole yhteydessä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tartunnanjäljitykseen 3.–7. maaliskuuta kello 9–18 numeroon 040 193 8326 ja muina aikoina numeroon 017 272 2346 tai sähköpostiin viestinta@ylasavonsote.fi.

Koronavirukselle samasta lähteestä altistuneita on jo yli sata Iisalmessa – poliisi vapautti kiinniolleen naisen

Poliiseja karanteeniin Iisalmen koronakohutapauksen vuoksi – nainen myös puri poliiseja

Joogasalin pitäjä viety pakkotestiin koronan takia Iisalmessa – poliisi epäilee rikoksista, yrittäjä kiistää

Poliisi perustelee yläsavolaisen yrittäjän nimen ja kuvan julkaisua: "Ihminen itse ei halua kertoa mitään, emmekä tiedä, mitä muutaman päivän aikana on tapahtunut"