Iisalmen tartuntaketjussa todettu nyt jo kahdeksan koronavirustartuntaa – Tartuntaketjun selvitystyö on yhä käynnissä

Ylä-Savon soten johtava lääkäri Anssi Uutela kertoi, että maanantai-iltaan mennessä on laajassa tartuntaketjussa todettu jo kahdeksan koronavirustartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä. Janette Heikkinen
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Ylä-Savon soten johtava lääkäri Anssi Uutela kommentoi Iisalmen Sanomille, että maanantai-iltaan mennessä laajassa tartuntaketjussa on toistaiseksi todettu jo kahdeksan koronavirustartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä.

– Osa tartunnoista on todettu muualla kuin Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella asuvilla henkilöillä, Uutela toteaa.

Iisalmelaisella yksityisellä joogasalilla ilmeni viime perjantaina koronavirustartunta.

– Nämä kaikki todetut tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun. Tällä hetkellä tiedossa oleviin altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

– Tartuntaketjujen selvitys on kuitenkin osittain edelleen keskeneräinen. Kaikkia altistuneita ei ole tavoitettu ja altistuneiden henkilöllisyyksien selvittämisessä on ollut tiedonsaantiongelmia, Uutela kertoo.

Uutela muistuttaa ihmisiä rajoitustoimien tärkeydestä.

– Ottamatta kantaa juuri tähän nimenomaiseen tartuntaketjuun, voidaan todeta, että osassa tuoreimpia tartuntoja on selvityksissä ilmennyt puutteita kansallisten maski- ja turvavälisuositusten noudattamisessa.

– Vaikka ymmärrän hyvin rajoitustoimenpiteiden noudattamiseen liittyvän inhimillisen väsymyksen rajoitustoimien pitkittyessä, haluaisin kuitenkin muistuttaa ihmisiä rajoitustoimien tärkeydestä tartuntojen leviämisen ehkäisyssä, Uutela muistuttaa.

Kommentoi