Iisalmessa Kangaslammin koululla koronavirustartunta ja joukkoaltistuminen

Kangaslammin koululla on todettu yksi koronavirustartunta koulun henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä. Tartunnalle on altistunut muutama henkilökunnan edustaja sekä useita kymmeniä oppilaita. Emilia Parviainen
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Iisalmen kaupungin Kangaslammin koululla on todettu yksi koronavirustartunta ja useita kymmeniä altistuneita. Koululla altistuneet ovat jo siirtyneet etäopetukseen.

Koronavirustartunta todettiin 28. helmikuuta Kangaslammin koulun henkilökunnan edustajalla, joka on asetettu karanteeniin.

Tartunnalle on altistunut muutama henkilökunnan edustaja sekä useita kymmeniä oppilaita kahdessa luokkatilassa 1.-luokkalaisten keskuudessa.

Tartuntaketjut ovat tiedossa ja tartunnanjäljitys on valmis. Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin ja tullaan testaamaan koronaviruksen varalta.

Altistuneiden kanssa tekemisissä olleita henkilöitä kehotetaan välttämään kaikkia lähikontakteja ja huolehtimaan koronavirusmaskin käytöstä sekä muusta suojautumisesta mahdollisimman tarkasti.

Iisalmen kaupunki vastaa koulun toimenpiteistä sekä tiedotuksesta koulun oppilaille, koteihin ja henkilökunnalle.

Ylä-Savon sote kuntayhtymä vastaa muusta koronavirustilanteeseen liittyvästä tiedotuksesta.

Koulun tartunta on peräisin Iisalmen yksityisen joogasalin tartuntaketjusta, jonka tartunnanjäljitys on edelleen kesken puutteellisista tiedoista johtuen.

Kommentoi