Ylä-Savon sote muuttaa palautteen vuoksi koronarokotusajan varauskäytäntöä – nyt kaikki yli 80-vuotiaat saavat puhelun

Yli 80-vuotiaille tehtävillä puhelinsoitoilla Ylä-Savon sote haluaa varmistaa, että jokaisella vanhuksella on rokotusaika. Arto Henriksson
Vuokko Nissinen

Vuokko Nissinen

Ylä-Savon sote on aloittanut puhelinsoitot toimialueensa kaikille yli 80-vuotiaille, joita ei ole vielä rokotettu tai joilla ei vielä ole koronavirusrokotusaikaa. Näin sote haluaa varmistaa, että kaikki saavat rokotusajan.

Ylä-Savon soten toimialuetta ovat Iisalmi, Kiuruvesi, Vieremä ja Sonkajärvi.

Rokotusaikojen saamisessa on ollut paljon ongelmia. Rokotteita on jaossa rajallinen erä kerrallaan, ja teknisen ongelman vuoksi rokoteajanvarauspuhelimen takaisinsoittojärjestelmä ei maanantaina tallentanut kaikki numeroita, joihin Ylä-Savon soten hoitajien olisi pitänyt soittaa takaisin.

– Kuntayhtymä on saanut palautetta koronarokotusten ajanvarauksesta ja haluaa vastata saatuun palautteeseen, soten tiedotteessa kerrotaan.

Ylä-Savon soten ajanvaraussotku herättää kysymyksiä oikeudenmukaisuudesta – "Kehitämme tätä todennäköisesti niin, että meillä olisi enemmän suoraan puhelimeen vastaajia", kertoo terveysjohtaja

Soittoja ei tehdä iäkkäiden ja erityisryhmien ympärivuorokautisen hoidon asukkaille, koska he saavat rokotuksen asumispalveluyksikössään. Kotihoidossa olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon kautta rokotusjärjestyksen mukaan.

Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella rokotetaan yli 80-vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmään 1. kuuluvia. Tämä kestää useita viikkoja.

Kun suurin osa heistä on rokotettu, rokotukset jatkuvat 75–79-vuotiaiden ja 70–74-vuotiaiden rokotuksilla. Sote tiedottaa myöhemmin, kuinka heidän ajanvarauksensa järjestetään.

Kommentoi

Mainos: Iisalmen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin