Aikoja koronarokotuksiin annetaan Ylä-Savon soten alueella taas ensi viikolla – "On tärkeää, että numeroon soitetaan vain yksi puhelu"

Ajanvaraus koronakorotuksiin on avoinna taas maanantaina. Kuvituskuva. Timo Mustalampi
Innimari Hyvärinen

Innimari Hyvärinen

Koronavirusrokotukset jatkuvat Ylä-Savon soten alueella. Ensi viikolla (viikko 8) kansalaisrokotuksissa vuorossa ovat yli 80-vuotiaat ja 1. riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt.

Ajanvarauspuhelin on avoinna maanantaina 22.2. kello 9–10.30. Numero on 017 272 4255.

Aikoja on rajoitetusti ja ajanvarausnumero voi ruuhkautua.

– On tärkeää, että numeroon soitetaan vain yksi puhelu ja toimitaan ohjeiden mukaan. Puheluun soitetaan takaisin kahden päivän kuluessa, Ylä-Savon sotesta ohjeistetaan.

Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. Siellä ajanvaraus avautuu 22.2. ja jatkuu niin kauan kuin aikoja on vapaana.

Rokotuspaikkoina toimivat terveyskeskukset. Paikan päällä on ohjaus rokotuspisteelle.

Rokotteiden saatavuus vaikuttaa rokotusjärjestykseen ja aikatauluihin.

Tällä hetkellä käytetään kahta eri rokotetta, ja yli 70-vuotiaille ja alle 70-vuotiaille annetaan eri rokotteita Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti. Kaikkia rokotteita ei kuitenkaan saada joka viikko.

75–79-vuotiaita aletaan rokottaa, kun suurin osa yli 80-vuotiaista on rokotettu.

1. riskiryhmään kuuluvat THL:n määritelmän mukaan henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Näitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai downin oireyhtymä (aikuiset).

Kommentoi