Eukonkantoa ihmetellään sanomalehdessä USA:ssa – "Laji sopii oluen rakastajille"

Eukonkannon MM-kisojen vauhtia vuodelta 2018. Kuvassa yhdysvaltalais-itävaltalainen kisapari John Lund ja Stefanie Weissesen. Paula Pohjamo
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Sonkajärveläinen urheilulaji eukonkanto on jälleen puheenaihe maailmalla. Yhdysvaltalainen sanomalehti The Lawrentian julkaisi lajia hämmästelevän artikkelin viime viikonloppuna.

Lehden mukaan eukonkanto on tutustumisen arvoinen kaikille, jotka "rakastavat olutta, raskaiden asioiden nostelua ja aikaa vastaan kilpailemista". Artikkeli käy läpi eukonkannon säännöt ja historian – mainiten muun muassa sen, että voittaja saa usein palkinnoksi kannettavansa painon verran olutta.

The Lawrentian katsoo eukonkannon olevan kotoisin Suomesta, toisin kuin brittilehti Daily Mail, joka on viime aikoina väittänyt sen olevan englantilainen. Eukonkannon MM-kisat järjestetään vuosittain sen synnyinsijoilla Sonkajärvellä.

The Lawrentian on yli satavuotias lehti, jota julkaistaan Lawrence-yliopiston kampuksella Wisconsinissa. Yliopisto on tunnettu muun muassa kasvattamistaan amerikkalaisen jalkapallon NFL-pelaajista.

Kommentoi