Humalainen kuljettaja suistui autolla päin kuorma-autoa – loukkaantunut mies kopterilla sairaalaan

Kiuruveden kolaripaikalle hälytettiin myös ensihoitolääkäri auttamaan kolaripotilasta. Tuire Punkki

Asta Tenhunen

Henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi kuorma-auton keulaan Kiuruveden Pyhännäntiellä perjantaina iltapäivällä.

Henkilöautoa kuljettanut kiuruvetinen mies puhalsi onnettomuuden jälkeen 1,86 promillea. Mies loukkaantui itse vakavasti kolarissa.

Kuorma-auton kuljettaja oli ajanut Kiuruvedeltä Pyhännälle päin, kun hän lähellä Lapinsalon risteystä näki, kuinka vastaan tullut henkilöauto lähti heittelehtimään jäisellä tiellä.

Kuorma-auton kuljettaja sai estettyä täyden nokkakolarin, sillä hän jarrutti ja ehti väistää ojaan päin. Henkilöauto osui kuitenkin kuorma-auton keulaan ennen kuin molemmat autot suistuivat ulos tieltä.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti. Hänet kuljetettiin kolaripaikalta sairaalahoitoon FinnHemsin lääkärihelikopterilla.

Kuorma-auton kuljettaja ei loukkaantunut.

Onnettomuus sattui kello 13:n jälkeen. Pyhännäntie oli kolaripaikan raivauksen takia poikki liikenteeltä noin tunnin ajan.

Molemmat kolarissa olleet autot vaurioituivat pahoin ja ne raivattiin ensialkuun vain tien sivuun, josta ne siirretään pois myöhemmin.

Pelastuslaitos varoittaa erittäin liukkaasta ajokelistä. Myös päätiet olivat perjantaina Savossa kuuraisen liukkaat.

Pakettiauto ja maitoauto törmäsivät nokikkain – kuljettaja sairaalaan

Kommentoi