Pohjois-Savon koronanyrkki: tilanne rauhallinen, mutta rajoitukset jatkuvat – uuden vuoden juhlinnassa muistettava turvaohjeet

Uutena vuotena on syytä pitää huolta turvaväleistä, koronanyrkki muistuttaa. Annukka Roth

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savon koronanyrkki tiedottaa, että koronavirustilanne on kaikissa maakunnan kunnissa edelleen hyvin rauhallinen.

Yksittäisiä tapauksia on todettu lähinnä matkustamiseen liittyen ja niihin liittyvät altistumiset on saatu pääsääntöisesti kartoitettua. Myös koronarokotukset ovat käynnistyneet samaan tapaan kuin muualla Suomessa.

Kuopiossa viisi uutta koronavirustartuntaa – virukselle on saattanut altistua Tehdaskadun McDonald’silla

Vaikka taudin ilmaantuvuus on pienentynyt, alueellisen COVID-19-työryhmän mukaan nyt ei ole oikea aika höllentää rajoituksia eikä vähentää torjuntatoimia.

Itä-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevan määräyksen mukaisesti yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ei tule järjestää. Rajoitus koskee kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Määräys on voimassa 22.1.2021 saakka.

Kasvomaskia kannattaa edelleen käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, myös yksityisissä tapaamisissa etenkin.

Lisäksi nyrkki painottaa, että uuden vuoden juhlinnassa on edelleen muistettava etäisyydet ja hyvä hygienia.

Kommentoi