Iisalmen kaupungin uudessa logossa nähdään rietastelua – kaksimielisiä vitsejä satelee somessa

Iisalmen kaupungin 130-vuotisjuhlalogo. Tiina Tynkkynen-Hieta
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Iisalmen kaupungin uudistunut logo on herättänyt huvitusta sosiaalisessa mediassa. Sinivalkoinen tunnus on noussut puheenaiheeksi etenkin Twitterissä, jossa kommentoijat kertovat näkevänsä siinä seksuaalista aktiviteettia.

Kaksoismerkityksiä havaitsevat ovat kiinnittäneet huomiota logon vasempaan alalaitaan. Kaupungin mukaan siinä komeilee sotasankari Sven Tuuva nojailemassa puuhun ja katsomassa menneeseen.

Iisalmen kaupunki täyttää ensi vuonna 130 vuotta. Uusittu logo juhlistaa tätä merkkipaalua ja on päivitetty versio kaupungin aiemmasta, vuosikymmenen takaisesta logosta.

Logo on poikinut runsaasti härskejä vitsejä ja kommentteja somekansalta. Kaupungin virallisen graafisen ohjeiston mukaan tirskahtelua herättävä kohta kuvassa on Sven Tuuvan saapas, jonka kärki "voidaan nähdä juurina, jotka imevät oppia menneiltä sukupolvilta kukoistavan puun terälehtiin saakka".

Kaksimielisten vitsailijoiden huvituksen aiheeksi on samalla noussut Iisalmen seurakunnan logo, joka on ollut käytössä vuodesta 2008.

Kommentoi