Petteri Tikkasesta Ylä-Savon kulttuurilähettiläs: "Kulttuurin ja kirjastojen puolestapuhuja"

Petteri Tikkanen on vuoden 2020 Ylä-Savon kulttuurilähettiläs. Arkistokuva. Elsa Osipova
Seppo Votkin

Seppo Votkin

Tänä vuonna Ylä-Savon kulttuurilähettilääksi on valittu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Petteri Tikkanen.

Ylä-Savon kuntien kulttuurivastaavat valitsevat vuosittain Ylä-Savon kulttuurilähettilään, joka on henkilö, joka toimii aktiivisesti kulttuurin saralla Ylä-Savon alueella, ja tuo esillä alaansa ja aluetta positiivisesti eri verkostoissa ja mediassa.

Tikkanen on koulutukseltaan taiteen maisteri, ja hän on ollut mukana lukuisissa näyttelyissä ympäri Suomen ja myös kansainvälisesti. Hänen luomansa Eero-sarjakuvateos sai Sarjakuva-Finlandian vuonna 2010. Tänä vuonna Suomen Sarjakuvaseura palkitsi Tikkasen Puupäähattu-palkinnolla.

Hän on myös voittanut Kemin sarjakuvakilpailun kaksi kertaa peräkkäin vuosina 1997 ja 1998.

Yleisö on voinut seurata Tikkasen piirroksia aiemmin muun muassa City-lehdessä, nykyään Tikkasen kantaakin ottavia sarjakuvia nähdään Iisalmen Sanomissa nimellä Mullikka.

Tikkanen esiintyy myös performanssitaiteilijana nimellä Black Peider.

Tikkanen on tehnyt kuvitustyötä alueella muun muassa Iisalmessa kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osastolle sekä kirjastoautoon. Hän on työskennellyt sarjakuva- ja kuvitusopettajana muun muassa lastenkulttuurikeskus Lastussa Lapinlahdella ja Iisalmen kulttuurikeskuksessa, sekä toiminut Ylä-Savon mielenterveysseuran hyvän mielen lähettiläänä.

Lehdistötiedotteen mukaan sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen on osoittanut olevansa kulttuurin ja kirjastojen puolestapuhuja. Hän on toiminnallaan luonut kulttuurimyönteistä ja positiivista kuvaa Ylä-Savosta, ja siten ansaitsee tunnustuksen.

Kommentoi