Vaihteleva sää jatkuu tulevinakin päivinä – "Sateita saadaan eri olomuodoissa"

Maa muuttui valkeaksi viikon lopulla Ylä-Savossa. Sateita saadaan ennusteen mukaan eri olomuodoissa myös tulevina päivinä. Jani Haanketo
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Liisa-myrsky pyyhälsi loppuviikosta Suomen yli ja myös maa saatiin lumesta valkeaksi torstain ja perjantain aikana.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö ennusti perjantaina iltapäivällä vaihtelevan sään jatkuvan Ylä-Savossa myös tulevina päivinä.

– Perjantain ja lauantain välinen yö on kylmä. Lämpötila laskee -5 asteeseen ja paikoin mennään jopa lähelle kymmentä pakkasastetta.

Pyykön mukaan lauantaina aamun tunteina pilvisyys alkaa kuitenkin lisääntymään, ja tuuli yltyy iltapäivästä.

– Lauantaina myöhäisiltapäivästä, ehkä noin kuuden aikoihin alkaa jälleen satamaan. Aluksi sade tulee todennäköisesti lumena, mutta muuttunee keskiyön tienoilla märemmäksi räntäsateeksi, Pyykkö ennustaa.

Ennusteen mukaan sateet ovat ohi sunnuntaina aamupäivään mennessä.

Lauantaina myöhäisiltapäivästä, ehkä noin kuuden aikoihin alkaa jälleen satamaan.

– Sunnuntaina esiintyy vaihtelevaa pilvisyyttä, mutta iltapäivän puolella voi aurinkokin näyttäytyä. Suojan puolella ollaan, ja lämpötila on noin 3–4 plusastetta.

Maanantaina on Pyykön mukaan tulossa jälleen uusi hieman heikompi matalapaine.

– Maanantaina lämpötilaennuste on +1 astetta, ja taas voi sateita tulla eri olomuodoissa, todennäköisesti lumena muutama sentti.

– Myös tiistaina ollaan lämpötilassa hieman nollan yläpuolella, mutta korkeapaineen vuoksi voidaan odottaa varsin mukavaa säätä. Sen sijaan keskiviikko näyttää taas pilviseltä, Pyykkö kertoo.

Keskustelu