Kovat myrskypuuskat katkovat puita ja sähköjä - Savon Voima tiedotti jo päivällä suurhäiriötilanteesta

Myrskypuuskat katkoivat puita myös Ylä-Savossa. Kuva on Kiuruvedeltä. Piiskaavan sateen ja kovan puuskan jälkeen taivaalle välähti aurinko. Anni Nieminen
Anni Nieminen

Anni Nieminen

Kovissa puuskissa etenevä myrsky on katkonut puita ja sähköjä myös Ylä-Savon alueella torstaina.

Kahden aikaan päivällä Savon Voiman häiriökartan mukaan Ylä-Savossa oli jo runsaasti sähköttömiä talouksia.

Koko Savon Voima Verkon jakelualueella on suurhäiriötilanne, yhtiö tiedottaa. Sähköverkossa on paljon sään aiheuttamia vikoja.

Illansuussa kello 17:n jälkeen ilman sähköä oli lähes 21 000 taloutta Savon Voiman alueella.

Sähkökatkotilanne elää jatkuvasti, sillä myrskytuulet liikkuvat kohti itää.

Pohjois-Savon pelastuslaitos muistutti torstaina, että tielle kaatuneesta puusta, joka ei aiheuta vaaraa, ilmoitetaan Tienkäyttäjän linjaan. Sähkölinjalle kaatuneesta puusta kannattaa olla yhteydessä sähköyhtiöön.

Monet paikalliset, oma-aloitteiset moottorisahan omistajat raivaavat usein tietä tukkivia kaatuneita puita myös omin voimin. Turvallisuudesta on aina kuitenkin huolehdittava.

Tuuli on voimakasta ja puuskaista laajalti koko maassa, ja tuulivaroituksia on annettu suuressa osassa maata Pohjois-Suomea lukuun ottamatta. Maan keskiosissa tuuli voi olla vaarallisen voimakasta.

Satakunnasta Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen yltävällä alueella voi tulla myrskypuuskia, joiden voimakkuus on yli 25 metriä sekunnissa.

Lounaasta puhaltava tuuli heikkenee lännessä myöhään iltapäivällä, mutta idässä vasta yöllä, Ilmatieteen laitos ennustaa.

Myrsky tuo mukanaan myös vesi- ja lumisateita. Illasta alkaen luvassa voi olla myös räntä- ja lumikuuroja.

Keskustelu