Koljonvirran rantasaunan hävittämisaikeissa yllätyskäänne – sen voi huutaa itselleen

Koljonvirran rantasauna Iijärven rannalla Iisalmessa laitetaan huutokaupattavaksi nettiin ja myydään pois kuljetettavaksi.

Ostaja ei voi jättää rakennusta niille sijoilleen, koska alue halutaan asemakaavoittaa ja pitää sitoumuksista vapaana kaavan valmistumiseen asti. Kaavassa selviää alueen tuleva käyttö ja kehittämismahdollisuudet.

Kaupunginvaltuusto päätti rantasaunan kohtalosta toisin kuin kaupunginhallitus esitti. Alkuperäisen ehdotuksen mukaan sauna olisi purettu samassa yhteydessä kuin Koljonvirran entinen sairaalarakennus. Molemmat siirtyvät kaupungin omistukseen viimeistään tämän vuoden lopussa.

Monet juhlat siellä on vietetty – Koljonvirran rantasauna jyrän alle ensi vuonna

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti valtuustoaloitteessa jo kesällä, että sauna olisi jätetty kaupungin omistukseen. Siellä olisi voitu järjestää kaupungin henkilöstön omia tilaisuuksia ja vuokrata sitä järjestöille. Kaupungin mielestä tällaisia tiloja on jo riittävästi sen omistuksessa.

Asiasta äänestettiin valtuustossa, ja päätökseksi tuli keskustan valtuustoryhmän esitys nettihuutokaupan järjestämisestä äänin 40–3. Perussuomalaisten esityksen kannalla olivat Anne Kekkonen (ps.), Jouko Tossavainen (ps.) ja Sanna Kauppinen (sd.).

Rantasauna on hirsirakenteinen ja rakennettu vuonna 1980. Siihen ei ole tehty isompia remontteja eikä peruskorjausta.

Rakennuksessa on keittiö, suuri oleskelutila sekä kaksi saunaa; puu- ja sähkösauna. Ylläpitokustannukset ovat noin 11 000 euroa vuodessa.

Kaupungin tekninen toimi laski, että rakennuksen peruskorjaus maksaisi noin 57 000 euroa.

– Tervettä hirsirakenteista rantasaunaa ei kannata hävittää, vaan myydä uudelleenkäyttöön. Kaupunki voi saada siitä jokusen tonnin, valtuutettu Juho Pulkka (kesk.) toteaa.

Sauna samoin kuin Koljonvirran sairaalarakennus olivat aiemmin Ylä-Savon soten omistuksessa. Se vuokrasi saunaa sisäisesti yksiköiden työ- ja virkistyskäyttöön.

Lisäksi henkilökunnalla ja soten yhteistyökumppaneilla oli mahdollisuus vuokrata saunaa omaan käyttöön.

Saunan pihapiirissä on grillikota ja varastorakennus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat