Mielenterveysosastolla viime viikolla altistuneet ovat karanteenissa – uusia tartuntoja ei ole tapaukseen liittyen havaittu

Koronavirusepidemia on Ylä-Savon soten alueella edelleen perustasolla. Victoriia Kudrina
Pirjo Nenola

Pirjo Nenola

Ylä-Savon soten ylilääkäri Jarmo Rieppo kertoo, että uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu liittyen viime viikon perjantaina 13.11. Iisalmessa todettuun tartuntaan, jossa havaittiin useita altistuneita.

Korovirustartunta havaittiin Ylä-Savon sote -kuntayhtymän mielenterveysosastolla.

Rieppo kertoo, että yli 20 altistuneen joukossa on sekä työntekijöitä että asiakkaita, mutta pääosa altistuneista on työntekijöitä.

Iisalmen mielenterveysosastolle ei tällä hetkellä oteta vastaan vierailijoita ja kaikki altistuneet on määrätty karanteeniin.

Psykiatrisen ja riippuvuusosaston esimies Paula Jormanainen toteaa, että osastolla on tehty useita varotoimia.

–  Toiminta pyörii osaston sisällä normaalisti, poikkeuksena on, ettemme voi ottaa vastaan vierailijoita emmekä uusia potilaita.

Uusia potilaita ei oteta osastolle vastaan.

Jormanaisen mukaan henkilöstöresurssit ovat riittävät, jotta osastolla voidaan tarjota potilaille laadukas hoito.

– Henkilökunta on joustanut työvuoroissa ja puhaltanut yhteen hiileen. Kiitos heille siitä! Kiitollisia olemme neuvoista ja tuesta, jota on saatu kuntayhtymän eri tukipalveluista ja hygieniatyöryhmältä.

Ylä-Savon koronavirustartunnat ovat hieman nousussa, mutta koronavirusepidemia Ylä-Savossa on kokonaisuudessaan edelleen perustasolla.

Kuntayhtymän toiminta-alueella on loka–marraskuussa todettu yhteensä yhdeksän tartuntaa.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin koko alue puolestaan on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa tai lähellä sitä. Kiihtymisvaiheessa ollaan Kuopion ja Siilinjärven alueella, joissa on todettu useita jatkoaltistumistilanteita laajasta altistumisketjusta.

Kuntayhtymä kannustaa alueen ihmisiä pitämään turvavälejä, välttämään kokoontumisia, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälit eivät toteudu.

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa Ylä-Savon soten alueen tartunnoista, ohjeista ja testauksesta.

Kuntakohtaiset tartuntatiedot päivitetään sivuille arkisin päivittäin ja tilannetiedotteita lähetetään kerran viikossa sekä tarpeen mukaan.

Kommentoi