By Iisalmi -seminaarin osallistujilta edellytetään kasvomaskia – seminaaria voi seurata myös livestriimin kautta

By Iisalmi -seminaariin on niin turvallista tulla kuin se korona-aikana vain on mahdollista, arvioi markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Iisalmen kulttuurikeskukseen on tulossa maksimissaan 90 henkilöä. Todennäköisesti osallistujamäärä paikan päällä jää pienemmäksi, sillä 90:een on huomioitu myös ne osallistujat, jotka eivät ole vahvistaneet osallistumistapaansa. Järjestäjä haluaa kuitenkin varautua siihen, että turvallisuus on huomioitu jopa 120 osallistujan kannalta. Verkon kautta tilaisuuteen on ilmoittanut osallistuvansa noin 50 henkeä. Toki livestriimiä voi seurata ilman ilmoittautumistakin.

– Olemme pyytäneet ennakkoilmoittautumisia siksi, että voimme informoida, miten puheenvuoroja voi kommentoida ja kysymyksiä esittää whatsappin ja twitterin välityksellä.

Paikalle tuleviksi ilmoittautuneet ovat voineet halutessaan vaihtaa osallistumistapansa verkko-osallistumiseen.

Järjestäjätiimi on seurannut huolella viranomaistahojen ohjeistuksia. Myös kaupunki ja kaupungin johtoryhmä seuraavat koronatilanteen kehittymistä ja ovat säännöllisesti yhteydessä Ylä-Savon soteen.

Ylä-Savossa eletään nyt koronan perusvaihetta, joten tapahtumia koskeva ohjeistus on sen mukainen.

– Kaikille osallistujille olemme lähettäneet tapahtumainfon, jossa on hyvin seikkaperäisesti kerrottu, miten tapahtumassa toimitaan, jotta siellä on turvallista. Velvoitamme kaikkia noudattamaan ohjeita, Koski sanoo.

Osallistujilta edellytetään kasvomaskia muutoin, paitsi ruokailutilanteessa.

– Jos joku kokee, ettei voi käyttää maskia, silloin tilaisuutta voi seurata verkon kautta.

Kulttuurikeskuksen molemmilla pääovilla on henkilöitä jakamassa tulijoille maskipaketteja, joissa on yksi kangasmaski ja kaksi kertakäyttömaskia.

– Ihmisiä on pyydetty varaamaan omat maskit, jos heillä on yliherkkyyksiä joillekin maskeille.

Kaikki on suunniteltu tarkasti niin, ettei missään vaiheessa syntyisi jonoja eikä ruuhkautumista. Tarjoilutilanteissa kaikille on järjestetty istumapaikka. Linjastoja on useita.

Säisä-salissa joka toinen penkkirivi on tyhjä ja riveillä on turvavälejä. Paikalla on ihmisiä neuvomassa ja tarvittaessa puuttumassa, jos näyttää, että turvavälit unohtuvat.

Tapahtumainfo on osoitteessa: www.iisalmi.fi/byiisalmiseminaari -sivulta.

Samalla sivulla näkyy myös striimaus verkko-osallistujille ja someseinä, jonne verkko-osallistujat voivat hashtagilla #byiisalmiseminaari postailla kuvia osallistumisestaan etänä.

IPK:n U13-jääkiekkojoukkueen pojat, heidän valmentajansa ja huoltajansa ovat antaneet jääkiekkomailojaan tapahtuman käyttöön ja teipattavaksi. Mailoista on syntynyt Välittämisen mittatikut.

Mailat havainnollistavat turvavälien pitämisen tärkeyttä.

Olvi Oyj on mukana talkoissa lahjoittamalla käsidesipakkauksen, jonka sisältö on Olvin tytäryhtiön The Helsinki Distillingin Companyn valmistamaa käsihuuhdetta.

Neljäs By Iisalmi -seminaari tuo Iisalmen kulttuurikeskukseen koko joukon suomalaisvaikuttajia joko livenä tai livestriimin kautta 11.11.2020.

Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen ja Iisalmen Sanomien päätoimittaja Kari Angeria avaavat seminaarin kello 9.

Puheenvuoron pitäjiä ovat Olvi Oyj:n yhteiskuntasuhde- ja hankintajohtaja Pia Hortling, Kesko Oyj:n yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja, Savonia-ammattikorkeakoulun koulutusvastuupäällikkö Jari Lindén ja koulutusvastuujohtaja Kaija Sääsk i, Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja ja Medialiiton hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskor pi sekä futuristi Elina Hiltu nen.

Kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen, valtuuston puheenjohtaja Kati Åhman ja vuoden 2019 By Iisalmi -tunnustuksen saaja Matti Kokkonen jakavat By Iisalmi -tunnustuksen 2020.

Vastuullisuustekoja #byiisalmi: Pecha Kucha yläsavolaisittain -puheenvuorot pitävät Oy Lunawood Ltd:n markkinointijohtaja Maija Masalin, UK-Muovi Oy:n toimitusjohtaja Matti Aronen, Kesto-hankkeen projektivastaava Kirsi Savolainen ja Petterinkulman toimitusjohtaja Mikko Kauppinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat