Iisalmen Sanomien uusi verkkosivusto on avattu – tavoitteena sutjakkuus ja helppokäyttöisyys mobiilissa

I isalmensanomat.fi:ssä on uutena osiona paperilehdestä tuttu Uutissuomalainen. Myös paikalliset uutiset löytyvät sivustolta aiempaa helpommin. kuvakaappaus nettisivulta
Innimari Hyvärinen

Innimari Hyvärinen

Iisalmen Sanomien verkkosivusto uudistuu tänään tiistaina. Uutiset Ylä-Savosta löytyvät tutusta osoitteesta www.iisalmensanomat.fi.

Uudella sivustolla on edeltäjäänsä selkeämpi ulkoasu, joka huomioi entistä paremmin esimerkiksi puhelimella uutisia lukevat asiakkaat.

– Iisalmen Sanomien verkkosivusto toimii nyt sujuvammin erityisesti mobiililaitteilla. Uudistus tuo parempaa käytettävyyttä digiasiakkaille, kertoo lehden päätoimittaja Kari Angeria.

Uudessa iisalmensanomat.fi:ssä on uutena osiona paperilehdestä tuttu Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen seuraa kotimaan ja maailman tapahtumia kellon ympäri sekä taustoittaa kaikkein eniten puhuttavia uutisia.

– Lukijat saavat verkosta uutta sisältöä, kun Uutissuomalainen-palvelu löytyy jatkossa myös verkkosivuilta, Angeria toteaa.

Uudistus tuo parempaa käytettävyyttä.

Paikalliset uutiset ovat loogisesti omassa paikassaan. Palvelua on kehitetty niin, että lukija löytää kaipaamansa sisällön aiempaa helpommin.

– Lisäksi uudistus mahdollistaa paremmin videoiden, grafiikan ja tilastojen käytön verkossa, kertoo Angeria.

Tiistaina käyttöön tuleva sivusto myös toimii myös nopeammin kuin edeltäjänsä.

Tilaajat voivat kommentoida verkkopalvelun juttuja entiseen malliin, mutta kommenttien tarkastuskäytäntö muuttuu.

Jatkossa kommentit tarkastetaan etukäteen, eli ne ennakkomoderoidaan. Aiemmin toimitus on moderoinut kommentteja jälkikäteen. Muutoksella tavoitellaan parempaa keskustelun laatua.

Ennakkomoderoinnista vastaavat STT:n erikseen palkkaamat moderaattorit. Kommentteja tarkastetaan aamusta iltaan, ja työssä noudatetaan STT:n moderointiperiaatteita, jotka ovat vapaasti luettavissa verkossa.

Iisalmen Sanomien kanssa samaan aikaan uuden oman verkkopalvelunsa saavat kaikki muutkin Savon Media Oy:n tilattavat lehdet.

Näitä ovat Savon Sanomat, Matti ja Liisa, Miilu, Pielavesi-Keitele, Warkauden Lehti, Pieksämäen Lehti, Heinäveden Lehti, Koillis-Savo, Pitäjäläinen, Paikallislehti Sisä-Savo, Soisalon Seutu, Uutis-Jousi ja Joroisten Lehti.

Iisalmen Sanomien tilauksella ja tunnuksilla voi edelleen lukea myös Savon Sanomien, Warkauden Lehden ja Pieksämäen Lehden maksullisia juttuja ja toisinpäin.

Kommentoi