Iisalmen tarjoaman hääjuhlan voittajapari: "Äiti ilmoitti kisaan salaa!"

Voitto oli Milla Saastamoiselle ja Tuure Koposelle iloinen yllätys. Iisalmen kaupunki

Anni Nieminen

Iisalmessa asuva yrittäjäpariskunta Milla Saastamoinen ja Tuure Koponen viettävät kesällä Iisalmen kaupungin tarjoamia häitä.

Iisalmi lanseerasi syksyllä 2019 ”rakkauskampanjan”, jossa kisattiin hääjuhlista paikallisine palkintoineen. Kisaan ilmoittautui pareja ympäri Suomen. Kolme päätyi yleisöäänestykseen.

Saastamoinen ja Koponen voittivat, ja yleisö pääsee seuraamaan heidän rakkauden kevättään.

Pariskunnalle itselleen kisaan pääsy tuli alkujaan täytenä yllätyksenä. Saastamoisen äiti ilmoitti heidät ehdolle salaa.

– Eihän siinä voinut muuta kuin nauraa, että ihan tyypillistä äidiltä, Saastamoinen kertoo.

– Sitten mietittiin, että miksipä ei. Yhdessä ollaan oltu jo kymmenen vuotta, mutta ei ole vain saatu aikaiseksi mennä naimisiin. Kieltämättä sukulaiset olivat jo hieman painostaneet, ja nyt se sitten tapahtuu. Hienolta tuntuu, että voitimme!

Pari asuu Iisalmessa Koukunjoella. Saastamoinen työskentelee urheiluhierojana ja Koponen mainosalalla.

Tarkkaa hääpäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, sillä monia valmisteluja tehdään vielä.

– Odotamme juhlapäivää hyvillä mielin, ja sitä ennen on vielä paljon tehtävää.

Iisalmen kaupunki yhteistyökumppaneineen kulkee parin mukana järjestelyissä pitkin kevättä.

Kampanjan äänestyssivulla omaa suosikkipariaan äänesti 2 309 äänestäjää.

Verkkoliikenteestä näkee, että rakkauden viesti tavoitti esimerkiksi nuoret aikuiset yliopistokaupungeissa, mutta sai paljon huomiota myös Ylä-Savossa.

– Paria seuraamalla päästään nyt kurkistamaan, millaista on nuorten yrittäjien elämä Iisalmessa yleisemminkin, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Pientä osviittaa aiheista saa jo siitä, kun voittajapari kuvailee niitä piirteitä, jotka saivat heidät ihastumaan ja rakastumaan toisiinsa.

– Tuuressa viehättää arvomaailma, hänen rakkautensa luontoon ja eläimiin sekä mieltymys liikuntaan, Milla kertoo.

– Millassa minut hurmasi rämäpäisyys, positiivinen asenne elämään ja niin ikään arvomaailma, Tuure puolestaan vastaa tulevasta puolisostaan.

Parin elämää ja häävalmisteluja pääsee seuraamaan nettisivulla www.iisalmi.fi/lovebyiisalmi ja parin omalla Instagram-tilillä @tuurejamilla.

Keskustelu