IL: "Suomen paskimmaksi ja tyhmimmäksi" haukuttu kaupunginjohtaja tyytyy Markus Päiviön saamaan tuomioon

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi on tyytyväinen Karjalan Lennoston entisen komentajan, eversti Markus Päiviön tänään saamaan tuomioon. Hovioikeus tuomitsi Päiviön 1 200 euron korvauksiin Saatsin kunnian loukkaamisesta. Lisäksi Päiviön tulee korvata Saatsin oikeudenkäyntikulut.

Saatsi vaati Päiviöltä 3 000 euron korvauksia. Iltalehdelle kaupunginjohtaja kuitenkin totesi, että nyt annettu tuomiokin kelpaa.

– Kyllä se vastaa minun oikeustajuani. Olen tyytyväinen. Päätös oli odotusten mukainen ja sellainen, mitä myös syyttäjä vaati, Saatsi kertoo Iltalehden jutussa.

Korvaukset liittyvät Inarin Lemmenjoella vuoden 2017 syksyllä järjestettyyn vapaaehtoiseen reserviläisten kertausharjoitukseen. Päiviö solvasi Saatsia harjoituksessa "Suomen paskimmaksi ja tyhmimmäksi kaupunginjohtajaksi".

Syyttäjän mukaan alkoholilla oli osuutta Lemmenjoen kohuttuihin tapahtumiin. Päiviö esitti lkertaajille muitakin solvaavia nimityksiä, kuten "homomulkku", "munaton" ja "nahkapää".

– Kyllä tämä tapaus osoitti sen, että alkoholi ja valta on vaarallinen yhdistelmä, Asko Saatsi toteaa tapauksesta Ylelle.

Saatsi on syntyjään iisalmelainen. Hän toimi aikoinaan Iisalmen Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtajana.

 

Linkki Iltalehden juttuun tässä.

Linkki Ylen juttuun tässä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat