Veturi suistui raiteilta ja rutisti tolpan mutkalle Iisalmen rautatiesillan kupeessa

Veturi on hieman alaspäin kallellaan. Kuva on otettu rautatien vieressä kulkevalta kevyen liikenteen väylältä. Tero Komulainen / lukijan kuva

Innimari Hyvärinen

Veturi suistui raiteilta Iisalmen rautatieaseman ratapihalla lähellä Paloisvirran ylittävää rautatiesiltaa aikaisin torstaiaamuna.

Suistuessaan veturi rutisti sähköradan ajolankaa kannattelevan tolpan ja pysähtyi törmäyspaikkaan. Suistuneessa veturissa oli kiinni toinen veturi.

Tapahtuneesta ei aiheutunut vaaraa ihmisille. Myöskään junavuoroihin ratapihalla kellottavilla vetureilla ei ollut vaikutusta.

Suistuminen tapahtui, kun vaihtotyövetureita oltiin siirtämässä ratapihalla. Vaihtotyö tarkoittaa liikenteestä erillistä vaunujen siirtelyä ja järjestelyä.

Tapahtunutta selvitetään, ja suistumisen syy selviää VR:n omassa tutkinnassa. Paikallisen pelastuslaitoksen väki kävi tarkistamassa tapahtumapaikan puoli kymmenen aikaan aamupäivällä. Iltapäivällä veturi nostettiin takaisin kiskoille, ja siitä matka jatkui tarkastukseen ja huoltoon.

Ratapihan vieressä kulkeva kevyen liikenteen väylä oli noston aikana suljettu.

– Valitettavasti suistumisia toisinaan sattuu vaihtotöiden yhteydessä, mutta nämä ovat harvinaisia, VR:n viestinnästä kommentoitiin.

Esimerkiksi vuonna 2014 veturi suistui raiteilta ja törmäsi Iisalmen ratapihalla sähkötolppaan aiheuttaen sähkökatkon ja myöhästymisiä Iisalmi–Lapinlahti-rataosuudella.

 

Juttu on päivitetty uusilla tiedoilla 29.8.2019 kello 15.25. Lisätty tiedot veturin nostamisesta kiskoille 30.8. kello 10.32.

Keskustelu