Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kännykät pois häiritsemästä – Olkaa lapset esimerkkeinä kansanedustajille

Kovin on nyt esillä, ja hyvä niin, tuo lasten kännykänkäyttö koulussa. Miksei puututa kansanedustajien samaan asiaan. Kun katsoo eduskunnan istuntoa, niin aika moni näkyy viettävän aikaa kännykkä kädessä. No kyllä niillä palkoilla kehtaa niin aikaansa kuluttaa.

Mutta mennään siihen pääasiaan eli koululaisten kännykänkäyttöön. Kuten niin moni muukin kasvatusasia kuuluu vanhemmille niin myös tämä asia. Kyllä vanhempien pitäisi kantaa vastuu oman sekä toisten lasten oppimisrauhasta ja laatia omat säännöt lastensa kanssa. Opettajilla riittää kyllä työtä muutenkin kuin puuttua kännykänkäytön mukanaan tuomaan häiriköintiin. Ja on aivan turha sanoa, että lapseen pitää saada yhteys kouluaikaan. Ennen kännyköitä oli vain lankapuhelimet ja siitä huolimatta tieto lapselle tarvittaessa saatiin, kun onhan kouluilla puhelimet ja niihin vastaavat opettajat. Kännykkä vastuullisesti käytettynä on hyvä, mutta se vastuullisuus on vaan ymmärrettävä

Ja jos lapset alkaisivat itse rajoittaa puhelimen käyttöä näyttäen esimerkkiä vaikka kansanedustajille, niin miten alkaisi oppiminen helpottua niin opettajien kuin oppilaiden osalta. Tehkää niin ja olkaa ylpeitä vastuuntunnostanne itseänne ja opettajia kohtaan.

Kirjoittaja on Iisalmesta.