Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaa sana Raitalippu ja Pride pride prallallaa – Jokainen tekee suvaitsevaisuuden tekoja omilla resursseillaan

Pride on olemassa siksi, jotta kukaan ei jäisi yksin. Sanna Ukkola kirjoitti kolumnin Iltalehteen, suosittelen jokaista lukaisemaan sen. Siinä Ukkola viestii, että Pride ei ole enää sama asia kuin seksuaalivähemmistöt vaan siitä on tullut poliittinen vallankäyttäjä.

Totta turiset, Helsinki Pride on ilmoittanut, ettei tee yhteistyötä enää kokoomuksen ja keskustan kanssa, koska osa kansanedustajista äänesti translakia vastaan.

Minä olen ollut niitä politiikkoja, joka ovat uskaltanut jäädä pois pride-kulkueista, eikä raitalippuja näy somessa, enkä tule koskaan äänestämään lipun puolesta, jos sellainen joskus kaupungin salkoon yritetään vetää.

Enkä tule koskaan äänestämään lipun puolesta.

Pride on tehnyt erittäin hyvää työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Mutta meneekö asia enää oikein, jos tämä porukka alkaakin itse syrjimään meitä ihmisiä, jotka vain haluamme olla ottamatta kantaa asiaan sen kummemmin. Ei vain ole oma juttu johon jaksaisi sen enempää paneutua ja tästä huolimatta olen saanut pitää ystäväni, jotka edustavat seksuaalivähemmistöä ja kaikenvärisiäkin ystäviä on. Kukaan näistä ystävistäni ei ole minua hyljännyt siksi, että en meuhkaa Pride-henkeen.

Satuin kommentoimaan Joensuun kaupungin raitaliputusta viime viikolla, kerroin, että en ymmärrä tätä juttua lainkaan, miksi tätä pitäisi liputtaa, koska tämän taivaankannen alle mahtuu aivan jokainen. Enkä koe olevani rasisti, enkä homopelkoinen, enkä vielä ole vaatinut heterolippuja salkoon.

Mutta sellaiseksi toisinajattelijaksi minut nyt leimattiin. Onhan tämä hyvin kummallista, edes omassa puolueessa et saa olla mukana erilaisella mielipiteellä. Tätäkö se suvaitsevainen kohtelu on, kun ei voi edes omaa mielipidettä ilmaista. Tätäkö se syrjimättömyys tarkoittaa?

Eikö se riitä heille, että itsellä on hyvät suhteet jos minkäkinlaiseen ihmisryhmään. Olen viisi vuotta maksanut gambialaisen tytön koulutusta, tunnen perheen erittäin hyvin ja ilolla seuraan nuoren naisen opiskelua kohti unelmien ammattia. Jokainen meistä tekee suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon tekoja omilla resursseillaan ja se riittäköön.

Kirjoittaja on Iisalmen kaupunginvaltuuston pj (sd.) ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen hallituksen jäsen.