Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Äänestä malttia, osaamista ja yhteistyötä – Huutamalla kovaa ei edistetä yhteisiä asioita

Politiikka on koventunut viime aikoina. Maailmalla menestyvät Putinin ja Trumpin tapaiset röyhkeät sodanlietsojat. Myös Suomessa vastapuolen haukkuminen on poliittisessa keskustelussa ihan tavallista. Huutamalla kovaa voi saada äänensä hetkellisesti kuuluviin, mutta yhteisiä asioita niin ei edistetä. Suomessa hallitus koostuu yleensä yli 100 kansanedustajasta. Se vaatii aina yhteistyötä.

Keskusta on aina ollut nimensä mukaisesti keskellä ja yhteistyössä. Se on saanut läpi viime hallitusohjelmassakin kaikki vaatimuksensa, puolustanut maataloutta ja tuonut järjen ääntä niin metsäkeskusteluun kuin verotukseenkin. Pieniä eläkkeitä ja perhe-etuuksia on nostettu keskustan vaatimuksesta. Vaikka politiikka ei ole aina ollut helppoa viiden puolueen hallituksessa, ei keskusta ole korona- ja Ukrainan kriiseissä jättänyt Suomea pulaan lähtemällä hallituksesta, vaikka kovaääniset mölysuut ovat sitä vaatineetkin.

Sellaisia keskustalaiset ovat – vastuunkantajia ja kompromissin tekijöitä. Koko Suomen edun ajajia. Me kunnallisjärjestöjen puheenjohtajat olemme ylpeitä ehdokkaistamme, jotka edustavat maakuntamme kaikkia osia, eri ammattikuntia, sukupuolia. Keskustan ehdokasjoukosta et löydä välttämättä kovinta huutajaa, mutta tekoja maakuntamme hyväksi tulet saamaan. Tämän vaalikauden tilanne, jossa pohjoissavolaisia edustajia ei eduskunnasta juuri löydy, ei saa toistua! Äänestä keskustalaista, äänestät osaavaa maltin ja yhteistyön ehdokasta ajamaan meidän yhteistä asiaamme.