Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Päätoimittajalta Hyvän lehden tekeminen on yhteistyötä

Seitsemän vuoden aikana, jotka olin poissa toimituksesta, moni asia oli muuttunut. Korona nvaikutuksesta myös palaverikäytännöt olivat muuttuneet niin, että ne käytiin etäyhteydellä. Sitten muutamana kertana huomattiin, että osallistujat istuivat omissa työpisteissään muutaman metrin päässä toisistaan ja puhuivat luureihinsa.

Aloimme tehdä paluuta entiseen - pienin askelin. Nyt työpaikalla olevat toimittajat istuvat saman palaveripöydän äärellä ja vain kotonaan työskentelijät ovat mukana etäyhteyksin. Jotta muutos ei kerralla olisi liian suuri, kokeilemme aluksi kolme kertaa viikossa, miten saman pöydän ympärillä istuminen tuntuu ja miten se onnistuu.

Ja hyvin se on onnistunut. Olemme päässeet keskustelemaan avoimemmin ja vilkkaammin, kun ei tarvitse istua tuppisuuna teamsissa mikkiä kiinni pitäen. Nyt mietimme erilaisia aiheita ja näkökulmia vähän niin kuin ennen vanhaan - perinteisellä toimituksellisella tavalla, yhdessä ideoiden.

Kokeilemme aluksi kolme kertaa viikossa, miten saman pöydän ympärillä istuminen tuntuu ja miten se onnistuu.

Yhteistyöllä on iso merkitys. Kaupunkineuvos Martti Harju kirjoitti alkuviikosta, kuinka monipuolisesti kunnat tekivät aikoinaan yhteistyötä ja perustivat monia yhteisiä organisaatioita. Jälkeenpäin Marttia jäi harmittamaan, että hän unohti yhteistyön tuloksista Ylä- Savon ICT-Palvelut Oy:n, jolla oli suuri merkitys Ylä-Savon soten ja sen omistajakuntien tietohuollossa. Yhteistyöllä on Ylä-Savossa saatu vuosikymmenten aikana paljon hyvää aikaiseksi.

Yhteistyötä me täällä toimituksessakin kaipaamme. Saimme torstaina tekstarin, jonka mukaan edellisenä viikonloppuna oli jossain tapahtunut jotain iisalmelaisittain mielenkiintoista. Vieläkään emme tiedä millä paikkakunnalla ja mitä, joten tikkaa heittämällä luotettavia uutisia on vaikea tehdä.

Meillä toimituksessa on kova halu tehdä edelleen maailman parasta yläsavolaista uutislehteä kaikille yläsavolaisille, mutta ajat ovat muuttuneet. Aika ei riitä siihen, että seuraamme kaikkia maailman tapahtumia kaikista eri kanavista.

Jotta osaamme olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja huomioida tapahtuman tavalla tai toisella, kannattaa siitä meille vinkata. Meihin saa olla yhteydessä ihan niin kuin ennen vanhaan. Sähköpostilla tai vaikka puhelimella.

Hyvä yhteistyö näkyy varmasti myös lehden sisällössä.