Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Keskustako on maakunnan pelastaja?

Olipa ylevää nostattelua Keskustan piirin puheenjohtajalta (IS 15.3. ) tarpeista ja tekemisistä, joihin vain keskusta maassamme pystyy.

Puutelista oli hyvin koottu: Etenkin haja-alueiden tiestömme on huonossa kunnossa, lähikoulut, poliisi, koulupsykologi, lääkäri ja muu terveydenhoito. Kaikki hyviä asioita, mutta… Varmaan aitiopaikalla on jo valmis suunnitelma esimerkiksi Kiuruveden terveyskeskuksen jatkosta, jonka äänestäjäkin haluaisi tietää. Johan jossain väläytettiin sen purkamista uuden pakkomielteisen hirsikoulun tieltä.

Kun kirjoittaja edustaa sentään sivistystä ja oikeaoppisuutta, näin vahva suunnanmuutos hänen kotikaupungissaan muutaman vuoden takaisiin kaikkien sivukylän koulujen lopettamissuunnitelmineen ei tunnu uskottavalta. Enemmänkin sievistelyn puolelle menee. Miksi nämä puutteet vasta nyt huomataan, kun samat tarpeet ovat olleet tiedossa jo vuosikaudet? Alueemme suurin puolue alueen puheenjohtajansa sanomana hurskastelee asioilla, joiden parantamiseksi se on valtakirjansa saanut. Tekemisen ovat vain unohtaneet.

Hyvää tarkoittavat ja ehkä osittain suuruudenhullutkin virastot huutavat maakunnassa käyttäjiänsä, kun kaikki merkittävät palvelut karkaavat keskuskaupunkeihin. Miksi alueemme kansanedustajat Essayahia lukuun ottamatta heräävät vasta vaalien alla, ja unohtavat vaalien välissä perustehtävänsä puolustaa tämän alueen etuja ja ihmisiä. He ovat olleet kaudesta toiseen perässähiihtäjien lauma, joka haluaa pysyä piireissä ja väleissä puoluetoimiston kanssa, ja unohtavat valtakirjan antajansa.

Tämä alue tarvitsee uutta tahtotilaa ja aitoa tämän alueen etuja ajavia edustajia. ”Ainoa puolue, jonka tavoitteena on pitää koko maa asuttuna ja elinvoimaisena”, suora lainaus kyseisestä kirjoituksesta. Ei ehkä ole suoraan oppikirjasta, jossa perusasioita opetetaan.

Kirjoittaja on Kiuruvedeltä.