Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Isot ja värikkäät saappaat

Mervi Narisen aikana Iidenin toiminta on kehittynyt hyvään suuntaan.

Iisalmen kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Iiden ry heitti uutisen aikaisemmin viikolla, kun sen kehittämispäällikkönä viisi vuotta toiminut Mervi Narinen ilmoitti jättävänsä pestin. Uuden kehittäjän hakeminen alkaa hiihtoloman jälkeen.

Narisen aikana Iidenin toiminta on kehittynyt hyvään suuntaan. Muun muassa Louhenkatupäivä on tapahtuma, joka Narisen aikana on juurtunut osaksi Iisalmen kesää.

Toimintaan on tullut uusia ulottuvuuksia ja kehittämisyhdistyksen toiminta on laajentunut torilta Kivirannalle ja Parkatille saakka. Nauhakaupungin tavoin myös keskustan kehittämisyhdistys kehittää koko aluetta.

Voisiko sillä olla vahvempi asema keskusta-alueen kehittämisessä?

Narisen jättämät saappaat ovat varsin kookkaat, mutta ennen kaikkea värikkäät. Iidenin toiminta on monipuolistunut ja löytänyt uusia ideoita, joista hyviä esimerkkejä ovat Yhen illan juttu ja Kuppilakulttuurit. Myös perinteiset joulun ja kesäkauden avaukset ovat uudistuneet vuosien varrella.

Narisen väistyessä Iidenillä on erinomainen tilaisuus miettiä, mikä siitä tulee isona. Yhdistys on perustettu vuonna 1996, joten kohta kolmekymppinen yhdistys on hyvää vauhtia aikuistumassa.

Joissakin huhupuheissa on tihkunut sellaistakin tietoa, että myös yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Ryhänen olisi vihjaillut jättävänsä paikkansa tämän vuoden jälkeen. Jos sekä kehittämispäällikkö että puheenjohtaja jättävät paikkansa samana vuonna, on yhdistys ison muutoksen edessä.

Vaikka hyppy tuntemattomaan saattaa tuntua suurelta, muutokset tuovat aina myös mahdollisuuksia. Muutokset mahdollistavat Iidenille erinomaisen tilaisuuden miettiä omaan rooliaan Iisalmessa.

Iiden on ollut Iisalmessa aina vahva toimija ja se on elävöittänyt kaupungin kesää omilla tapahtumillaan. Ilman Iidenin panosta Iisalmen kesät eivät olisi yhtä eläviä kuin ne nyt ovat.

Mutta onko kehittämisyhdistykselle paras mahdollinen tehtävä keskittyä vain tapahtumien järjestämiseen? Vai voisiko sillä olla vahvempi asema keskusta-alueen kehittämisessä – voisiko se olla myös aktiivinen yhteistyöelin kauppiaiden ja kaupungin välillä ydinkeskustan kehittämisessä?

Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä on nyt erinomainen tilaisuus ottaa seuraava kehitysaskel haluamaansa suuntaan. Toivottavasti tuolle näköalapaikalle tulee runsaasti hakemuksia.