Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Maaseutu on Suomen hyvinvoinnin peruspilari

Maailmanmarkkinoilla emme voi kilpailla massatuotteilla. Meidän on keskityttävä oman Suomi brändin ja erikoisosaamisen vahvistamiseen, elinvoimaiseen maatalouteen ja omavaraisuuteen.

Kannattavuus- ja energiakriisi on iskenyt lujaa kotimaiseen maatalouteen sähkön, lannoitteiden, polttoaineiden, inflaation ja muiden tuotantopanosten hinnannousun myötä.

Emme voi kilpailla massatuotteilla.

Kysymys on siitä, haluammeko luoda ja varmistaa olosuhteet elää sekä yrittää maaseudulla vai luovutammeko avaimet tuonnille ja monikansallisille yhtiöille, jolloin hyvinvointi ja omavaraisuus valuu pois Suomesta.

Yksi onnistumisen edellytyksistä viljelijän näkökulmasta on, että tuotantoketju tuotannosta tuotteeseen on omissa käsissä. Esimerkiksi Valio on onnistunut tehtävässään hyvin, mutta samaan aikaan tuotantokustannusten nousu on syönyt maatilojen kannattavuutta. Meillä ei ole varaa menettää maatalouden yritystoimintaa, joka on tärkein palanen omavaraisuuttamme.

Elinvoimainen maaseutu on ollut Suomen hyvinvoinnin peruspilari jo vuosisatoja.

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas (ps.) Varpaisjärveltä.