Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Yrittäjä se on maatalousyrittäjäkin

Suomen Yrittäjien nimissä annettiin pari viikkoa sitten lausunto, jossa väitettiin suomalaisen eläintuotannon olevan kestämättömässä tilassa. Samalla vaadittiin Suomen metsien hakkuiden rajoittamista.

Epäkelvosta lausunnosta nousi myrsky maitopeelariin, kun jokainen kiirehti korjaamaan yrittäjäjärjestön lähettämää viestiä. Sopivasti Runnille kokoontunut Savon Yrittäjien hallitusseminaari, jossa kokoontui yrittäjäyhdistysten paikallisyhdistyksen toimijoita, oli erinomainen paikka viilata lausuntoja.

Suomen Yrittäjät korjasi omaa viestiään ripeästi ja samoin teki koolla ollut Savon Yrittäjät. Niiden lisäksi myös Sonkajärven Yrittäjät oli hereillä.

Sonkajärveläisten puheenjohtaja sanoi yhdistyksen tiedotteessa, että valtakunnallisen lausunnon muutos ei korjannut koko tilannetta. Maito oli jo kaatunut maahan.

Loppujen lopuksi on pieni yllätys, että maatalousvaltaisella alueellamme vain Sonkajärven Yrittäjät halusi korostaa omaa viestiään tiedotteella.

Suomen Yrittäjät keskittyi lausunnossaan korjaamaan eläintenhoidosta annettua lausuntoa. Sen sijaan sonkajärveläiset kirjoittivat arvostavansa maa- ja metsätalousyrittäjiä sekä maanviljelijöitä tasavertaisina yrittäjinä ja maaseudun asukkaina. He osuvat siinä naulan kantaan.

Jos katsomme ympärillemme, Ylä-Savon alueella on kaikkiaan 1500 maatilaa. Meillä on siis niin paljon yrittäjiä, jotka saavat elantonsa maaseudulta.

Maatalousyrittäjillä on omat verkostonsa, muun muassa maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto, mutta vanha totuus kertoo, että mitä useampi kokki, sitä sakeampi soppa. Sonkajärvellä on ymmärretty, että yrittäjien asioista puhuttaessa kannattaa keittää mahdollisimman sakea soppa, jotta viesti vahvistuu.

Alueemme paikallisyhdistyksissä on maatalousyrittäjiä, joten yrittäjäjärjestöjä ei ole tarkoitettu vain kaupunkilaisyrittäjille. Sonkajärveläiset älähtivät siis ihan aiheellisesti, kun heidän jäsentensä toimintaa kritisoitiin. Samoin teki maakunnallinen järjestö.

Yrittäjät on edunvalvontajärjestö. Sen tehtävänä ei ole keskustella öljyn brent-laadun hintaheilahteluista Väli-Amerikan markkinoilla, vaan ajaa oman jäsenistön etua ja heiluttaa myös maataloustuottajien lippua mahdollisimman korkealle.