Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Päätoimittajalta Onneksi kirjaimet ovat siellä missä ennenkin

Seitsemän vuotta siinä meni. Oli kuvauskeikkaa Kuusamoon ja Helsinkiin ja lukuisia siltä väliltä. Sai striimata hautajaisia ja jalkapalloa.

Oli seminaaria ja webinaaria, lehtijuttuja ja valokuvakeikkoja. Työntäyteisiä yrittäjävuosia. Paljon uusia kokemuksia ja opettavaisia tapahtumia.

Täsmälleen seitsemän vuotta ehti yrittäjätaivalta tulla täyteen, kunnes joulukuun alussa palasin Iisalmen Sanomiin. Jo marraskuinen perjantai vajaata viikkoa aiemmin antoi viitteitä tulevasta: kun valinnastani uutisointiin, oli käynti toimituksessa mieleenpainuva: kuin olisi kotiinsa tullut.

Enimmäkseen tutut työkaverit ja tutut touhut, mutta myös täydellisesti muuttunut työympäristö, ohjelmat, koneet ja laitteet. Onneksi sentään näppäimistö on samanmuotoinen kuin ennenkin – kirjaimet ovat yhä samoilla paikoilla.

Tekniikka on kehittynyt ja tekijät ovat paljon osaavampia kuin ennen.

Ensimmäiset viikot toimituksessa ovat osoittaneet, kuinka paljon kehitys on kulkenut Iisalmen Sanomissa eteenpäin. Tekniikka on kehittynyt ja tekijät ovat paljon osaavampia kuin ennen. Tässä riittää opettelemista.

Samaan aikaan lehtityön vaatimukset eivät ole lainkaan helpottuneet, vaan pikemminkin kiristyneet entisestään.

Lehdestä on tullut kuusipäiväinen, mutta lukijat haluaisivat enemmän ja useammin ja tietenkin paksumpia lehtiä. Siinäpä sitä haastetta riittää.

Ensimmäisen kuukauden ajan olen yrittänyt päästä kärryille siitä, miten toimituksessa ja Ylä-Savon paikallislehdissä lehteä nykyään tehdään. Siinä riittää edelleen opettelemista.

Mutta siitä olen vakuuttunut, että kaikissa alueen paikallislehdissä ja myös Iisalmen Sanomissa fokus on pysynyt ennallaan. Edelleen halutaan tehdä maailman parasta yläsavolaista uutislehteä ja mualiman parraita paikallislehtiä.

Sama tavoite säilyy varmasti jatkossakin. Me toimituksessa teemme parhaamme sen eteen, että pystyisimme kertomaan yläsavolaisia uutisia mahdollisimman kattavasti ja tuoreesti.

Yhtenä hyvänä apuna meillä on painettujen lehtien lisäksi myös sähköiset alustat. Näköislehti eli näkkäri on parhaimmillaan tablettitietokoneella, mutta itse olen jo ensimmäisten viikkojen aikana huomannut, että vaikka paperinen lehti on edelleen erinomainen paikallisten uutisten jakelukanava, kännykästä on tullut nopea ja kätevä haastaja.

Kirjoittaja on entinen iisalmensanomalainen, joka seitsemän yrittäjävuoden jälkeen palasi Iisalmen Sanomiin päätoimittajaksi.