Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Itä-Suomi voi auttaa lääkäripulassa, mutta estääkö Lääkäriliitto

Jos on puutetta jostakin, on yritettävä poistaa se puute. Mielestäni nyt on kova tarve kouluttaa lisää lääkäreitä. Lääkäripula on jatkunut jo vuosia.

Nyt olisi jo korkea aika lisätä merkittävästi opiskelijamääriä lääkärikoulutukseen. Itä-Suomen Yliopistossa on lääkärikoulutusta. Ja jatkossakin alueemme yliopistolla voisi olla merkittävä rooli siinä.

Mielestäni on kummallista, että Lääkäriliitto on tuntunut suhtautuvan hyvin nihkeästi koulutuspaikkojen lisäämiseen. Liitto näyttääkin olevan hyvin vahva toimija.

Lääkäriliitto jopa varoitteli julkisesti reilu vuosi sitten, että lääkärikoulutuksen lisääminen tulisi yhteiskunnalle hyvin kalliiksi. Mielestäni Lääkäriliiton väite on vähintäänkin outo.

Koko yhteiskunnan etu on, että lääkäreitä olisi riittävästi ja terveyskeskukset toimintakuntoisia. Kalliiksi sitä vastoin tulee se, elleivät ihmiset pääse ajoissa hoitoon lääkäripulan takia.

Haluaako Lääkäriliitto tosiaan pitää koulutusmäärän matalana ja varmistaa näin ollen hyvän edunvalvonnan jäsenilleen haluamalla ylläpitää tietoisesti lääkäripulaa?

On tärkeää, että alueemme on houkutteleva lääkäreiden täällä pysymiseen ja viihtymiseen. Merkittävää myös on, että valtio huomioi riittävän rahoituksen koulutusmahdollisuuksiin.

On välittömästi lisättävä lääkärikoulutukseen otettavien sisäänottomäärää.

Kirjoittaja on kansanedustaja (ps.) Savo-Karjalan piiristä ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.