Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Maailmassa on edelleen paljon hyväsydämisiä ihmisiä

Välillä, kun uppoutuu lukemaan uutisia sodan kauhuista, uusista kulkutaudeista tai muusta kärsimyksestä, sitä väkisinkin ajattelee maailman olevan melko synkkä paikka.

Sitten, kun pääsee seuraamaan ihmisten auttamishalua kuten Iisalmessa tällä viikolla ukrainalaisille suunnatussa vaatekeräyksessä, ja vähävaraisille järjestetyssä ruoka-apukeräyksessä, niin mielen valtaa toivo ja luottamus.

Maailmassa on edelleen paljon hyväsydämisiä ihmisiä, joilla on aito halu auttaa lähimmäistä.

Keräysten järjestäminen ja ruoka-avun jakaminen ei synny sormia napsauttamalla.

Tiistaiaamuna kävin tekemässä juttua Keisarinkulmalla vaatekeräyksessä. Avustustyöntekijöiden ei tarvinnut olla hetkeäkään joutilaana, sillä lahjoittajaa saapui ovista jatkuvalla syötöllä.

Samoin keskiviikkona Prismassa ruoka-apukeräyksessä. Suurin osa kassoilta tulleista ihmisistä lähti kaupasta keräyspisteen kautta.

Huomionarvoista oli molemmissa paikoissa se, että ihmiset olivat hyvällä mielellä.

Vaatteita tiistaina lajittelemassa olleet ukrainalaiset olivat silminnähden onnellisia ja kiitollisia saamastaan avusta.

Myös lahjoittaja saa antaessaan itselleen hyvän mielen, kun voi lähimmäistään auttaa. Tiedän sen kokemuksestani.

Keräysten järjestäminen ja ruoka-avun jakaminen ei synny sormia napsauttamalla.

Seurakunnat, järjestöt ja lukuisat vapaaehtoistyöntekijät mahdollistavat tällaisen pyyteettömän toiminnan ihmisten auttamiseksi. He ovat ison kiitoksen ansainneet kuten myös kaikki lähimmäistä auttavat.