Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Urheiluseura on kunnan brändi – Yksikin seuran urheilija voi tehdä kunnan tunnetuksi

Urheiluseurasta moni kunta tunnetaan. Se on kunnan brändi ja tavaramerkki. Urheiluseurat ovat hyvin kuntaa kuvaavia ja kertovat kunnasta paljon. Ovat pysyviä sekä edustavat vahvoja suomalaisia tunteita. Kyyjärven Kyky, lentopallon mestaruusliiga, Iisalmen Peli-Karhut, mestis-jääkiekko, Mikko Kauppinen, juoksija Vieremän Koitto, Kerttu Niskanen, hiihtäjä Vieremän Koitto esimerkkeinä.

Yksikin seuran urheilija voi tehdä kunnan tunnetuksi. Urheiluseuran jäsenyys, seuran urheilijat, kenties olympiavoittaja, idolit yhdistetään kuntaan myönteisesti.

Kautta maan rakennettiin 1950–1960 -luvuilla paljon urheilukenttiä lähinnä yleisurheiluun ja jalkapalloon, koulujen läheisyyteen. Suuret ikäluokat kävivät koulua ja liikuntaa harrastettiin innolla. Nyt nämä monet näistä urheilukentistä ovat hävinneet ja niiden paikalle on rakennettu taloja ja muita kiinteistöjä. Uusia päällystettyjä kenttiä rakennetaan kuntiin tällä hetkellä mukavasti. Suuret ikäluokat ovat eläkkeellä ja harrastavat nyt monipuolisesti liikuntaa. Keilailu, lentopallo, tonkKum, ohjatut jumpat, retket, kerhot, sauvakävelyt pitävät mielen virkeänä ja kehon kunnossa.

Kilpailutoiminta on muuttunut yleisurheilussa GB-sarjan kisoiksi ajan hengen mukaisesti. Aikoinaan 1969–1970 vaihteessa Suonenjoen Vasaman kansallisissa ja Väinölänniemellä Kuopiossa, Pauli Nevala, Teuvan Rivakka ja Jorma Kinnunen, Äänekosken Urheilijat vetivät katsomot tikaten täyteen.

Pukukopit ovat urheilukenttien sielu niin pienillä kentillä kuin suurilla kentillä. Siellä kuulee parhaat jutut ja luodaan henkeä. Ovat olleet sitä aina. Urheiluseuran merkitys on huomattava. Se perustuu vapaaehtoisuuteen ja pyyteettömään työhön nuorison hyväksi.

Kirjoittaja on Iisalmesta.