Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Vapaa sana Voisiko yliluonnollisten kokemusten jako olla arkipäiväistä?

Kuulun ihmisiin, jotka kiinnostuvat oudoista, yliluonnollisista ja selittämättömistä asioista. Katson aiheeseen kuuluvia dokumentteja, kuuntelen podcasteja ja nautin aiheen parissa keskustelusta. Itselläni ei ole kokemusta yliluonnollisista tapahtumista, mutta sen sijaan olen kokenut muita, itselleni merkittäviä kokemuksia, jotka ovat jättäneet jälkensä.

Erään stressaavan elämäntilanteen aikana koin unihalvauksen. Tämä kokemus jätti pitkäksi aikaa päälle pelon mennä nukkumaan, koska mieli ajatteli, että unihalvaus tulee toistumaan. Unihalvaus on heräämisen tai nukahtamisen yhteydessä esiintyvä tila, johon liittyy tahdonalaisten lihasten lamaantuminen sekä kyvyttömyys liikkua, vaikka henkilö on hereillä. Halvaukseen saattaa liittyä myös kokemus pahuuden läsnäolosta. Itselläni unihalvaukset eivät onneksi jääneet yön seuralaiseksi pidemmäksi aikaa.

Kaikki unikokemukset eivät ole aina pahoja. Edesmennyt läheiseni on tullut uneeni kertomaan, että kaikki on hyvin. Monille rauhoittavat ja myönteiset unet jättävät jälkeensä hyvän olon. Unet kuuluvat elämään ja niiden merkityksen etsiminen voi olla mahdotonta, sillä kuitenkin unet ovat vain unia.

Yliluonnollisten kokemusten jakaminen on mielenkiintoista. Usein tämäntyyppisistä asioista ei haluta puhuta, sillä ihmiset suhtautuvat selittämättömiin asioihin eri tavoin ja kertojat pelkäävät, että heidät leimataan hulluksi.

Yliluonnollisia ilmiöitä on tutkittu myös Suomessa. Tutkimukseen haastateltujen joukossa oli ihmisiä, joiden mukaan yliluonnolliset kokemukset johtivat esimerkiksi sairaudesta paranemiseen tai vaikeasta päihteiden käytöstä irti pääsemiseen.

Herkät ihmiset aistivat helposti tunnetiloja ja energioita. Usein taakaksi kuviteltu erityispiirre on kuitenkin lahja, joka rikastuttaa elämää, sillä herkät osaavat asettua toisen ihmisen osaan sekä käyttää intuitiota luonnollisesti. Vaikka yliluonnolliset asiat saattavat tuntua hankalalta, usein kokemusten jako koetaan positiivisena, sillä yhteiset kokemukset lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kahvipöytäkeskustelut kaipaavat lisämaustetta, ja tässä olisikin oiva aihe siihen!

Kirjoittaja asuu ja työskentelee Gran Canarialla.