Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Iisalmessa tarvitaan tekoja – Paljon olisi kaikenlaista seminaaria ynnä muuta puhetta

Iisalmen kaupunki sijoittui todella huonosti Suomen Yrittäjien kuntabarometrissa, viimeisillä sijoilla, ks. https://www.yrittajat.fi/tutkimukset/kuntabarometri-2022/.

Seinäjoki oli sen sijaan valtakunnan paras! Pitäisikö sanoa, että ”salaa” olen ylpeä siitä, että Seinäjoki, entinen kotikaupunkini ja synnyinpaikkani, on jälleen ja edelleen Ykkönen!

En tiedä, mikä Iisalmea vaivaa, toivoisin paljon, paljon parempia tuloksia. Sen tiedän, että yrittäjiä kuunnellaan aivan liian vähän, esimerkiksi kaavoituspäätöksissä. Ja muutenkin, tuntuu siltä, että yrittäjien perustellut näkemykset täällä Iisalmessa ”ohitetaan” ajatuksella ”juna meni jo, turha enää valittaa”.

Sanoista tekoihin!

Saattaa olla niin, että meillä on niin sanottuja eripuraisia yrittäjiä siellä valtuustossa, ei ymmärretä tätä kokonaisuutta ja sitä, että mikromanageerauksen sijaan pitäisi katsoa tosiaan kokonaisuutta, miten päästään eteenpäin.

Nykypäivänä meillä on monta epävarmuutta aiheuttavaa shokkia. Kutsun shokeiksi kaikkia riittävän paljon normaalista poikkeavia tapahtumia tai ilmentymiä tai yllättäviä maareaktioita, kuten korona-pandemia ja Ukrainan sota!

Yrittäjät – ainakin valveutuneet sellaiset – ovat yleensä valmiina ja varautuneet erilaisiin shokkeihin. Kuntapäättäjät ja ehkä virkamiehetkin taas eivät ole niin ketteriä.

Samaten täytyy sanoa, että vaikka paljon olisi kaikenlaista seminaaria ynnä muuta puhetta, niin silti täytyy ryhtyä sanoista tekoihin! Odotan todella sellaisia, sillä asun täällä, vaikutan täällä, yritän täällä. Ja olen vapaaehtoisesti mukana järjestöissä. Mutta, missä ovat ne teot ?

Kirjoittaja on KTM, HHJ PJ, Savo Malt Oy:n toimitusjohtaja, Iisalmen Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen, Ylä-Savon Teollisuus ry:n hallituksen jäsen, Hallituspartnerit Itä-Suomen välittäjätiimin jäsen ja neljän yrityksen hallitusjäsen.