Pääkirjoitus Yrittäjillä ansaitut ja onnistuneet juhlat Vieremällä

Viime lauantaina Vieremällä juhlitun maakunnallisen yrittäjäjuhlan järjestäjät, erityisesti paikallinen yrittäjäyhdistys, ovat saaneet tapahtuman onnistumisesta runsaasti kiitoksia. Tästä kannattaa olla Vieremällä ylpeitä.

Tapahtuma oli yrittäjille kahden koronavuoden jälkeen todellakin juhla, ilon ja rentoutumisen ilta. Entisten yrittäjäkollegoiden lisäksi juhlassa oli mahdollista verkostoitua uusien tuttavuuksien kanssa.

Juhlassa puhunut Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén loi yrittäjiin uskoa, mutta antoi myös haastetta. Hän totesi, että yrityksillä on entistä enemmän tehtävää ympäröivän yhteiskunnan kehittämisessä ja suvaitsevan ilmapiirin luomisessa.

Yrittäjyys ja yrittäjähenkinen työntekijä kasvaa ymmärtämisestä ja osaamisesta.

Harvinaisen Suomen Yrittäjien yrittäjäristin suuristin ansaitusti saanut Vidgrén muistutti, että Ylä-Savolla on jo olemassa vetovoimatekijät, joilla menestyä.

Näin varmasti on. Niiden huomaaminen tai niihin uskominen on joskus vaikeaa. Hyviä asioita tuleekin jatkuvasti ja toistamiseen nostaa esiin, kielteiset tulevat julki ilman erityistä huomiota.

Yrittäjäystävällisimmän kunnan tittelin juhlassa sai toistamiseen Leppävirta, jonka kannoilla olivat Vieremä ja Varkaus.

Yritysten osallistuminen yhteiskunnan rakentamiseen on luontevaa silloin, kun kunnan ja yrittäjien vuoropuhelu toimii jouhevasti. Yritykset otetaan huomioon päätöksenteossa, ja ratkaisuja haastavissa tilanteissa etsitään yhdessä.

Yrittäjyys ja yrittäjähenkinen työntekijä kasvaa ymmärtämisestä ja osaamisesta. Nuorille käytännönläheinen tapa tutustua yrityksiin on nähdä ja kokea yritysten toimintaa vierailujen, työhön tutustumisen tai työharjoittelun kautta. Huomispäivän osaajat ovat koulunpenkillä, ja heille on kysyntää myös Ylä-Savossa. Nuorista kannattaa pitää kiinni.

Pienillä asioilla on laajat kerrannaisvaikutukset.