Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Satu – Kun musta on valkoista ja valkoinen on mustaa

Olipa kerran Puna-Hilkka ja Isopaha Susihukka, joka halusi syödä Puna-Hilkan. Susihukka oli niin paha, että se vaani ja kiusasi jatkuvasti Puna-Hilkkaa. Muitakin Isopaha halusi kiusata ja oli jatkuvasti neuvomassa, miten pitää elää ja toimia, tuhoten monen kodin ja ajaen asukkaat kodeistaan.

Puna-Hilkka oli sisukas ja halusi elää vapaan ja oman mielensä mukaan. Nyt moni jo arvaakin, mistä on kyse. Pahalla sudella oli kaveri nimeltä Lavrov, joka on lahjakas kertomaan satuja, niin kuin hänen isäntänsä Isopaha Susihukka. Kumpikin, kun kertoo satunsa, musta näytti valkoiselta ja valkoinen mustalta.

Kumma se vaan on, kun näihin satuihin moni uskoo, mutta eihän se mitenkään kummaa ole, jos on tarpeeksi tyhmä, eikä ole saanut oikeaa tietoja, eikä seuraa muita kuin yhtä tiedonlähdettä, silloin voi uskoa ja myöhemmin pettyä karvaasti.

Saa nähdä mitenkä maailma kehittyy, jos muutosta eikä kehitystä tapahdu, tulevaisuus näyttää synkältä. Satuja on aina ollut ja varsinkin lapsena niihin uskoi, niin kuin Joulupukkiin, se oli uskottavan tuntuinen.

Moni, kun ikää on karttunut, on huomannut ettei kaikkiin satuihin eikä niiden kertojiin ole aina luottamista. Isopaha Susihukka oli ovela ja paha, mutta pikku Puna-Hilkka oli älykäs ja otti selvää pahan suden aikeista ja pelastui. Nykyisessä maailmantilanteessa ei saa antaa pahan voittaa eikä uskoa kaikkiin satuihin.

Lassi Rönkkö

Kaikkiin satuihin eikä niiden kertojiin ole aina luottamista.