Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vapautettu sana – Puhe täältä neljän seinän sisältä ei kuulu kovin kauas

Minä istun yksin pöydän ääressä kirjoittamassa länsimaiseen demokratiaan kuuluvasta sananvapaudesta. Voin kenenkään estämättä puhua ja kirjoittaa mitä haluan. Puhe täältä neljän seinän sisältä ei kuulu kovin kauas.

Paperille vapautettu sana voi kuulua vähän laajemmalle, jos sanomalehden omistaja, tai tarkemmin sanottuna, hänen palkkaamansa toimittaja päästää kirjoitukseni lehden sivulle. Lehden omistajalla on vapaus, kuten minulla kirjoittajana, julkaista tai olla julkaisematta kirjoitukseni.

Julkaisuvapaudesta minulla on yli puolen vuosisadan kokemus. Ne, jotka eivät ole koskaan kirjoittaneet lehtiin, olettavat että kaikki kirjoitukset julkaistaan.

Minä kokeilin kerran lähettää kirjoitukseni Sanoma yhtiön pää-äänenkannattajaan, kun teksti ei ilmestynyt lehteen, niin soitin palstan pitäjälle kysyäkseni, miksi ette julkaisseet. Se oli kardinaalivirhe, suorastaan pyhäinhäväistys. Kärttyisä vanha herra totesi syyksi, että olin kommentissani lainannut toista tiedotusvälinettä – televisiota. Kaikkien on tiedettävä vastuunsa, älä pidä muita julkaisuja HS:n rinnalla.

vanhempi huoneenrakentaja

Lapinlahti

Lehden omistajalla on vapaus, kuten minulla kirjoittajana, julkaista tai olla julkaisematta kirjoitukseni.