Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Aluevaltuustojen ja hallitusten kokoonpanoista – Kaikki oleellinen ja tärkeä selvittelytyö tehdään lautakunnissa

Valtakunnan ensimmäisten ”hyvinvointialuevaalien” jälkeinen työ on nyt jo täydessä käynnissä kaikissa kahdessakymmenessäyhdessä aluevaltuustossa, jolloin valtuustot nimeävät hallituksiensa ja lautakuntiensa kokoonpanot mukaan lukien puheenjohtajistojen valinnat.

Vaalitulokset alueittain suosivat terveydenhuollon ammattilaisia kuin myös istuvia kansanedustajiakin naisten ollessa enemmistönä vaalitulosta koko valtakunnan tasolla tarkasteltaessa, mikä on mielestäni erinomainen asia.

Aluehallituksiin sekä etenkin lautakuntiin tulisikin nimetä terveydenhuollon ammattilaisia kuten lääkäreitä, sairaanhoitajia ja niin edelleen, joista monet valtuustoihin valitut ovat eläkeläisiä valtaisalla tietotaitokokemuksella, mikä tulisi ehdottomasti täysimääräisesti hyödyntää.

Kaikki oleellinen ja tärkeä selvittelytyö tehdään lautakunnissa, joista ne siirtyvät hallituksien puitaviksi, mistä lopulta aluevaltuustot tekevät päätökset joko puolesta taikka vastaan.

Puheenjohtajistoihin tulisi minun mielestäni valita poliittisia taitajia, joilla on kokemusta nuijan heiluttelemisista esimerkiksi kunnan- ja kaupunginvaltuustojen tasoilta, joilla ei ole minkäänmoista lääketieteellistä kokemusta kuten terveydenhuollon ammattilaisilla on.

Vaaleilla valittujen hyvinvointialueiden valtuustojen edustajien on hyvä keskuudessaan perinpohjaisesti miettiä hallitustensa ja lautakuntiensa kokoonpanoja periaatteella ”suutari pysyköön lestissään” jäseniä nimetessään, jotta sote-sopan keittely ei enää tässä vaiheessa palaa karahtaisi pohjaan.