Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Työntekijää tukien

Pohjois-Savon hyvinvointialueella on tärkeä tavoite: sen tulee olla haluttu työnantaja. Hyvä johtaminen, tiimityön tekeminen, etenemis- ja kouluttautumismahdollisuuksien tarjoaminen, oman työarjen kehittäminen sekä siihen vaikuttaminen lisäävät houkuttelevuutta ja työhyvinvointia.

Hyvinvointialueen pitää olla perheystävällinen työpaikka ja huomioida mahdollisuuksien mukaan henkilöstön erilaiset elämäntilanteet. Hyvinvointialueen työntekijöillä tulee olla mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan ja kouluttautua työn ohessa. Hoitoalan vetovoimaa tulee parantaa työnantajaroolin kautta: paremmat työolot ovat siinä keskiössä palkkausta unohtamatta. Naisvaltaisten alojen palkkausta on kehitettävä.

Osaavan työvoiman lisäksi mukaan tarvitaan yrityksiä ja yhdistyksiä. Hyvinvointialue tukee omalta osaltaan paikallista yrittäjyyttä. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat tärkeä osa hyvinvointialuetta palvelusetelien ja hankintojen kautta.

aluevaaliehdokas (kesk.)

Pohjois-Savon Keskustan puheenjohtaja

Maakuntahallituksen jäsen

Kiuruveden kaupunginhallituksen jäsen