Mielipide | Sote-uudistus – Sanotaan jyrkästi EI uudelle verolle!

Suomessa pohditaan uuden maakuntaveron käyttöön ottamista. Tämä vero liittyy tulevaan sote-uudistukseen.

Jos uusi vero otetaan käyttöön, se tulee lisäämään varmasti ihmisten kokonaisveroastetta. Suomessa on jo nyt ankara verotus.

En kannata tämän uuden veron käyttöönottamista. Sen valmistelu ja suunnittelu hallituksessa tulisi lopettaa välittömästi.

Suomessa voimme saada sote-uudistukseen omassa maassamme tarvittavia rahoja vähentämällä ulkomaille meneviä rahoja. Kehitysapuna Suomi jakaa rahaa jopa kohteisiin, joista ei ole edes tehty kunnollisia vaikutusarvioita.

Suomessa voimme tinkiä yltiökalliiksi tulevista ilmastotavoitteista. On käynyt ilmi, että jotkut meillä ilmastotavoitteina esitellyt asiat saattavatkin todellisuudessa lisätä kokonaispäästöjä. Näin voi käydä, kun Suomessa ollut tuotanto ja teollisuus siirtyvät sellaisiin maihin, joissa ilmastoasioista ei juurikaan edes välitetä.

Tärkeää on panostaa ihmisten lähellä olevien terveysasemien toimivuuteen. Vanhuspalveluiden tulee toimia. Omaishoidontuki tulee muuttaa verottamaksi ja tasapuoliseksi. Ambulanssi ja paloauto on saatava ajallaan, kun tarvetta on.

Uusi vero ei ratkaise arkisen elämän sosiaali- ja terveysmenoja. Enemmän ratkaisevaa on se, mihin arvovalintamme ohjaavat rahojamme.

Mielestäni Suomen ei tule tarjota ja kustantaa terveyspalveluja maassamme laittomasti oleville henkilöille. Jokaisen maan tulee huolehtia oman maan kansalaisistaan.

aluevaaliehdokas (ps.)

sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen,

Sosiaali- ja terveysasiain ja kestävän kehityksen komitean jäsen (Council of Europe),

farmaseutti