Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Aluevaaliehdokkaan työvuorohakemus!

Vaalien alla äänestäjät oikeutetusti tenttaavat ehdokkailta tietoja ja vaativat myös tekoja. Ajattelin omien vaaliteemojeni tueksi tarjoutua yhden työvuoron ajaksi mukaan tutustumaan kotihoidon, pelastustoimen ja nuorten mielenterveystyön toimintaan. Työvuoron arkeen tutustumalla voisin saada asiantuntijoiden avustuksella lisää tietoa ja arkirealismia. Olen varma, että tämä antaisi minulle lisäevästystä ja selkeyttäisi ajatukseni siitä, kuinka hyvinvointia parannetaan työntekijöiden ja asiakkaan näkökulmasta. Voin tehdä nämä kolme työvuoroa tulevan Pohjois-Savon hyvinvointialueen sisällä, kuntarajoista riippumatta. Odottelen yhteydenottoja!

Aloittavan hyvinvointialueen toimintaan kuuluu monta muutakin sosiaali- ja terveydenhoito, sekä pelastustoimen työtä. Kaikkien alojen asiantuntijaa ei löydy, mutta omakohtainen kokemus ja hyvä verkosto auttaa kokonaisuuksien hahmottamisessa. Tarjottavien palvelujen kokonaiskuvan rakentaminen integroinnin näkökulmasta helpottuu. Yhden luukun toimintamalli käyttäjille on monelta osin rakennettavissa, kun kuuntelemme käyttäjiä ja toimintamalli ei pompottele asiakasta paikasta toiseen.

Paljon tukea ja eri palveluita tarvitsevia ja käyttäviä asiakkaita riittää tulevaisuudessakin. Mikäli rohkeutta tehdä muutoksia ei ole, kustannukset kasvavat reipasta tahtia, asiakkaat turhautuvat ja palveluihin ei pääse tai ne eivät vastaa tarpeeseen. Apuun tarvitaan uutta teknologiaa, toimivat asiakas- ja potilasrekisterit ja ennen kaikkea aikaa kuunnella asiakkaita.

alue- ja järjestöasiantuntija, HHJ

aluevaaliehdokas (sd.)

Pohjois-Savo