Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Toimivat hyvinvointipalvelut tarvitsevat hyvinvoivia tekijöitä

Uutiset äänestysvarmuudesta tammikuun aluevaaleissa huolestuttaa. Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksen mukaan äänestysprosentti uhkaa jäädä alle 40 prosenttia. Aluevaaleissa päätetään kuitenkin isoista asioita ja meitä kaikkia keskeisesti koskevista palveluista. Tulevat hyvinvointialueet huolehtivat jatkossa terveyden- ja sairaanhoidon ja sosiaalihuollon toiminnoista, ja näiden lisäksi pelastustoimesta.

Hyvinvointialueiden aloittaessa on huolehdittava, että palvelut vastaavat kuntalaisten tarpeisiin kaikissa elämänvaiheissa. Palveluiden on myös oltava saatavilla helposti ja keskeiset lähipalvelut on turvattava. Toimivien palveluiden toteuttamiseen tarvitaan hyvinvoiva henkilöstö.

Tulevat aluevaltuustojen päättäjät linjaavat muiden muassa hyvinvointialueen henkilöstöpolitiikasta ja valitsee toimijat keskeisiin tehtäviin. Nämä eivät ole vähäisiä päätöksiä. Lähijohtajilla on keskeinen merkitys miten arjen toiminnat saadaan toimimaan sujuvasti.

Tuleva muutos koskee Pohjois-Savon hyvinvointialueella 12  500 työntekijää, kun 18 sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota ja pelastustoimi yhdistyvät. Uudistus vaatii työntekijöiltä paljon uutta opittavaa kun hyvinvointialueella yhtenäistetään toimintatapoja ja käyttöön otetaan yhtenäiset järjestelmät. Hyvinvoiva työntekijä on motivoitunut ottamaan paremmin vastaan uudistuksen tuomia muutoksia ja vaikutuksia, jotka ovat väistämättä edessä useilla työpaikoilla.

Uuden hyvinvointialueen palveluun siirtyy valtava määrä osaamista, mutta sujuvan siirtymän varmistamiseksi henkilöstöllä tulee varata mahdollisuus saada perehdytystä ja koulutusta hyvinvointialueen tuomiin muutoksiin. Työhön motivoitumista ja sitoutumista parantaa mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja kehittää osaamistaan. Riittävällä työnohjauksella ja vahvalla mutta inhimillisellä johtamisella turvataan ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö.

Tulevat aluevaltuutetut vastaavat minkälaista henkilöstöpolitiikkaa uusi hyvinvointialue alkaa toteuttaa. Laadukasta hoitoa ja palveluita voi tuottaa vain hyvinvoiva, työhönsä motivoitunut henkilökunta.

Ulla Hyttinen on sosionomi (AMK).

Janika Pasanen on lähihoitaja.

Sanna Viik on taloushallinnon sovellusasiantuntija.