Mielipide: Sote tarvitsee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan

Sosiaali- ja terveyspalveluiden painopistettä on siirrettävä perusterveydenhuoltoon sekä ennaltaehkäiseviin hyvinvointia lisääviin peruspalveluihin. Vuokko Nissinen

Sari Essayah

Hallituksen sote-ratkaisu jättää ennaltaehkäisevän terveyttä edistävän toiminnan enimmäkseen kuntien vastuulle, minkä vuoksi hyvinvointialueen ja kunnan yhteistyön tiivistäminen on äärimmäisen tärkeää. Sosiaali- ja terveyspalveluiden painopistettä on siirrettävä perusterveydenhuoltoon sekä ennaltaehkäiseviin, hyvinvointia lisääviin peruspalveluihin. Mikään palveluihin osoitettu rahamäärä ei riitä, ellei hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä oteta tosissaan.

Kristillisdemokraattien mielestä hyvinvointialueelle tulee perustaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta hoitamaan alueen, kuntien ja paikallisten järjestöjen yhteistyötä. Lisäksi on huolehdittava, että kunnilla on kannusteita hoitaa ennaltaehkäiseviä palveluita myös jatkossa, sillä liikunta on lääke ja kulttuuri lisää hyvinvointia.

Kaiken kaikkiaan kustannuspaineita sote-alueella hillitään parhaiten panostamalla lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen. sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn. Meille KD:ssa tavoitteena on terveempi Suomi. Haluamme myös huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista, alueellisesta demokratiasta ja pienten kuntien äänen kuulumisesta.

kansanedustaja, pj. (kd.)

On huolehdittava, että kunnilla on kannusteita hoitaa ennaltaehkäiseviä palveluita.

Kommentoi