Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Pientä piristystä läheltä

Syysloma on hengähdyksen paikka koululaisille ja myös monelle vanhemmalle. Koronataival on syyslukukaudella yhä jatkunut oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa, tartuntoja on ollut etenkin nuorten keskuudessa. Tämä on hankaloittanut työskentelyä. Varotoimet tympivät ja väsyttävät niin oppilaita kuin opettajia.

Syysloman sää on ennusteiden mukaan Ylä-Savossa kolea ja sateinen. Lomaa ei kuitenkaan kannata pilata säätä murehtimalla, vaan nauttimalla erilaisista toiminnallisista mahdollisuuksista tai rennosta kotoilusta ja lepäämisestä itselle hyvältä tuntuvalla tavalla.

Moni on jäänyt vielä viettämään syyslomaa kotimaahan. Nyt kun koronarajoitteet on purettu, kannattaa kotimaan lomailusta ottaa kaikki irti. Päivän retki esimerkiksi kylpylään tai sisäaktiviteettipuistoon piristää kummasti. Elokuvat, hampurilaiset ja pizzat toimivat aina.

Myös kunnat ovat järjestäneet lapsille ja nuorille tapahtumia ja tekemistä. Iisalmessa on muun muassa tarjolla työpajaa, musiikkituokiota, luontoretki, ämpärisuunnistusta ja pelirytinää. Kiuruvedellä on kahtena päivänä elokuvia ja retkelle mennään Huuhkajan kierrokselle. Keiteleellä voi kokeilla lasersotaa tai lähteä Leppäselän retkelle tai keilaamaan. Tapahtumia, joista monet ovat ilmaisia, voi katsoa kuntien verkkosivuilta.

Omalta paikkakunnalta tai naapurikunnasta voi pienellä seulonnalla löytyä yllättäen luontoretkeilypaikkoja tai muita tekemisen mahdollisuuksia, joita ei aiemmin ole huomannut. Samalla voi katsella ympärilleen, täydentää vaatevarastoa tai tehdä muita hankintoja. Paluu harrastuksiin ja työpaikoille on alkanut.

Lähialueen palveluiden käyttäminen ilahduttaa takuuvarmasti korona-ajasta yhä toipuvia yrittäjiä.

Tapahtumia, joista monet ovat ilmaisia, voi katsoa kuntien verkkosivuilta.