Kuvakirjoitus Kohtuullisen kulutuksen neuvot sopivat jokaiselle: Osta vain tarpeeseen, korjaa, lainaa, vaihda, lajittele ja kierrätä

Kukaan meistä ei voi pelastaa maailmaa yksin, mutta silti jokaisen teoilla on merkitystä. Ahdistavien uutisten keskellä kannattaa nähdä myös se suuri ja pieni hyvä, mitä kaiken aikaa tehdään. Iisalmessa lauantaina järjestetty kierrätystapahtuma Vaatteiden vaihtopäivä koivukujalla ja nuorten tila Linkissä oli yksi esimerkki käytännön arjen kestävästä kehityksestä.

Iisalmen kaupungin nuorisotyön koordinaattori Tarja Immonen neuvoi, miten tarpeettomaksi käyneestä kankaasta voi loihtia uutta ja käyttökelpoista. Kun vanhoista valoverhoista syntyi monta pesu- tai hedelmäpussia, ei niitäkään tarvitse hankkia uutena. Kohtuullisen kulutuksen neuvot ovat lopulta yksinkertaisia ja sopivat jokaiselle: Osta vain tarpeeseen, korjaa, lainaa, vaihda, lajittele ja kierrätä.

Vaatteiden vaihtopäivä järjestettiin Iisalmen alueen Marttayhdistysten ja Iisalmen nuorisopalvelun yhteistyönä, kaikille avoimena Iisalmen kaupunki 130 vuotta -tapahtumana.

Teksti ja kuva: Anni Nieminen

Kuvakirjoitus tarttuu päivän puheenaiheeseen tai asiaan sen vieressä.