Mielipide: Iisalmen vammaistyö – Kaupungilla olisi ollut tapahtuma–avustusrahaa tarjolla

Kehitysvammaisten ihmisten keilakilpailut ovat olleet todella suosittuja. Janne Pussila

Hannu Maukonen

Olen monena vuotena järjestänyt Ylä-Savon kehitysvammaisille keilakilpailuja, jotka ovat olleet heidän keskuudessaan todella suosittuja. Ennen minä hain kaupungilta avustuksen kehitysvammaisten yhdistyksen tilille ja kaikki toimi loistavasti.

Nyt jostain syystä Iisalmen kehitysvammaisten yhdistys ei edes hae avustuksia eikä halua olla mukana järjestämässä kisoja, ihmeellistä.

Yhtä ihmeellistä on sekin, jos vammainen on töissä jossakin, niin työnantajat eivät päästä heitä työaikaan kilpailemaan, kisoja kun ei voi viikonloppuisin järjestää.

Moniko työntekijä käy vaikka 5 kertaa tupakalla työaikaan? Sama aika menisi vammaisella olla mieltä nostavissa kisoissa.

Kaupungilla olisi ollut tapahtuma–avustusrahaa tarjolla, mutta niin kehitysvammaisten yhdistys kuin Iisalmen invalidit yhdistyskään ei halunnut sitä hakea. Kenellä olisi peiliin katsomisen paikka?

Kyllä näille ihmisille, jotka joutuvat paljosta tinkimään elämässään, pitäisi kahdesti vuodessa muutama tunti saada kisailla omanlaistensa parissa.

Kenellä olisi peiliin katsomisen paikka?

Onneksi olen saanut rahoituksen lokakuun alussa suunniteltuihin kisoihin, että sen vuoksi on asiat hyvin, ja nyt työnantajatkin tekemään yhteistä hyvää antamalla vammaisen käydä virkistäytymässä ja kilpailemassa.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille.

Iisalmi

Kommentoi