Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kesä saa liikkeelle, ja turvallisuus on hyvä muistaa - "Olisipa erilaisten ryhmien suhtautuminen toisiaankin kohtaan yhtä mutkatonta..."

Kesä saa liikkeelle. Aurinkoiset hellekelit houkuttelevat yläsavolaiset tapaamaan toisia ja liikkumaan yhdessä.

Paikasta toiseen voi siirtyä monilla erilaisilla kulkuvälineillä, kuten viime päivinä on tässäkin lehdessä tullut esille. Olipa kyse sitten mopoista tai vanhoista autoista, luovat menopelit käyttäjiensä keskuudessa myös yhteenkuuluvuuden tunnetta. Samanhenkisten porukassa matka taittuu rattoisasti.

Olisipa erilaisten ryhmien suhtautuminen toisiaankin kohtaan yhtä mutkatonta. Mopojen päristelystä öisin ja muusta häiriökäyttäytymisestä tulee Ylä-Savossa poliisille valvontapyyntöjä lähes päivittäin (IS 18.7.). Turvallisuutta vaarantavat temppuilut muistuttavat siitä, että nuorella voi näyttämisen halu olla suuri. Toisaalta nuorten itsensä mielestä saatetaan mopoilun äänistä valittaa joskus turhankin herkästi.

Sähköpotkulaudat ovat vauhdikkaita uutuusvälineitä, jotka ovat rantautuneet Ylä-Savoonkin. Liikenneturvallisuutta ei kannata uutuudesta huumaantuessa unohtaa. Onnettomuuksia sähköpotkulautailijoille on ainakin muualla Suomessa ehtinyt sattua useita. Alkoholilla on ollut usein asiaan osuutta.

Viina ja järki ovat toistensa vihollisia, jotka eivät mahdu samaan päähän. Valitettavan usein tämä tulee esille myös kesän hukkumistapausten yhteydessä. Pullon henkeä herätellessä on syytä muistuttaa mieleen, että lopulta kaikista kallein on oma henkikulta.

timo.muona@iisalmensanomat.fi

Viina ja järki ovat toistensa vihollisia.