Pääkirjoitus Kova kattaus Lapinlahdella

Lapinlahden Valio Areenalla nähdään lauantaina vuoden tauon jälkeen todellista huippuyleisurheilua, sillä moni kotimainen yleisurheilutähti virittelee kuntoaan kohti Tokion olympialaisia.

Vaikka koronavirus piinaa edelleen ympäri maailman, niin Motonet GP:n järjestäjät ovat saaneet mukaan myös mielenkiintoisia urheilijoita maailman eri kolkista.

Ulkomaalaishuipuista nousee esille venäjäinen korkeushyppääjä Marija Lasitskene, jonka ennätys on peräti 206.

Lasitskene mittaa muun muassa Ella Junnilan kunnon. Tampereen Pyrinnön SE-nainen on hypännyt tänä suvena 190 ja maaliskuussa hallissa SE:n 196.

Tänä kesänä 110 metrin aidoissa uuden Suomen ennätyksen hurjastellut Elmo Lakka nähdään myös Lapinlahdella. Hän lähtee aitakisaan tilastoykkösenä, mutta kirittäjiä tulee kotimaisten haastajien lisäksi Turkista, Portugalista ja Venäjältä.

Paikallisia yleisurheilijoitakin on mukana ihan kohtuullisesti. Nuori koittolainen Topi Huttunen nähdään miesten 200 metrin kilpailussa, Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes on mukana miesten moukarikisassa, ja naisten 200 metrillä nähdään Lapinlahden Vedon Maria Räsänen sekä paluuta kilparadoille pitkän tauon jälkeen tekevä Jenni Kivioja Iisalmen Visasta.

Paikallisia yleisurheilijoitakin on mukana ihan kohtuullisesti.

Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä haastaa kuularingissä ruotsalaisen Avelina Johanssonin, joka on työntänyt parhaimmillaan 18.08. Mäkitörmän viime vuonna tekemä oma ennätys on reilua metriä ruotsalaista heikompi.

Viime viikonloppuna alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa hienosti moukarinsa pronssille lingonnut Vireen Kiira Väänänen (kuvassa) nähdään myös tositoimissa.

Parhaaseen fiilikseen pääsee menemällä paikan päälle kannustamaan urheilijoita. Niinpä lauantaina suunnaksi Lapinlahti!

arto.myohanen@iisalmensanomat.fi