Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kylpylän avautuminen luo vireyttä

Tieto konkurssiin alkuvuodesta haetun Spa Hotel Runnin uudelleen avautumisesta on viime aikojen ilahduttavimpia paikallisia uutisia.

Kylpylällä on iso merkitys koko Ylä-Savon alueelle, sen matkailulle imago- ja vetovoimatekijänä sekä myös taloudellisesti kerrannaisvaikutuksineen. Kylpylä lisää myös seutukunnan ihmisten viihtyvyyttä.

Olisi ollut suuri menetys, jos lähes 120 vuotta vanha kylpylätoiminta olisi Runnilla loppunut ja koko kylpyläalueen mielenkiintoinen miljöö rakennuksineen päässyt rapistumaan. Onneksi näin ei tapahtunut, vaan päinvastoin. Liiketoiminnasta vastaava Kiurujoki Spa Oy sekä kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Suka Oy remontoivat tiloja ja uudistavat toimintoja.

Pääosakkaalla, hotellinjohtaja Satu Jokihalmeella, on reilun vuoden ajalta arvokasta ja hyödyttävää kokemusta toimitusjohtajuudesta Runnin kylpylää pyörittäneessä yhtiössä. Hän aloitti tehtävässä loppuvuodesta 2019, juuri ennen varsinkin matkailu- ja ravintola-alaa rajusti kohdelleen korona-ajan alkamista. Jokihalmeen mukaan toimintoja ehdittiin sopeuttaa ja myyntiä kasvattaa ennen konkurssia.

Kylpylä tulee arvion mukaan työllistämään noin viisitoista henkilöä ja myös yrittäjiä. Runnin kylpylän avautuminen saa aikaan toimintojen viriämistä myös laajemmin.

Ylä-Savolle myönteinen uutinen on myös tieto, että Sonkajärvellä tutkitaan Omatalo Oy:n tilojen soveltuvuutta muun kuin talonrakentamiseen liittyvän yritystoiminnan käyttöön. Omatalo Oy asetettiin konkurssiin tammikuussa. Selvitystyötä tekee kunnan tilaama konsulttitoimisto. Kuluista merkittävän osan maksaa Pohjois-Savon liitto.

Alkuvuoden hieman lamaannuttavien uutisten jälkeen on Ylä-Savon elinkeinoelämässä tapahtumassa hyviä ja uskoa myönteiseen kehitykseen synnyttäviä asioita.

Kylpylällä on iso merkitys koko Ylä-Savon alueelle, sen matkailulle imago- ja vetovoimatekijänä sekä myös taloudellisesti.